Κρήτη

Ηράκλειο

Προβολή της ταινίας "Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ"

oooo.jpg

Το Δ.Σ. και η Ομάδα του Συλλόγου ΑNAKOYΦΙΣΙΤΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - CRETAN PALLIATIVE CARE και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ σας προσκαλούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 19.00 στην προβολή της ταινίας «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ρόζ» του Eric-Emmanuel Schmitt στον Κινηματογράφο Αστόρια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σε περίληψη της ταινίας, αναφέρεται:
Ο Όσκαρ είναι ένα δεκάχρονο αγόρι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο παίδων. Κανένας από το περιβάλλον του δεν τολμά να του πει την αλήθεια για την ασθένεια που αντιμετωπίζει. Μόνο η Ρόυζ, μια εκκεντρική κυρία που του παραδίδει την πίτσα του, είναι ειλικρινής μαζί του. Προκειμένου να του ελαφρύνει το μυαλό από τις σκέψεις, θα προτείνει στον Όσκαρ να παίξουν ένα παιχνίδι: κάνουν τους εαυτούς τους να πιστέψουν πως η κάθε μέρα που περνάει θα μετράει για 10 χρόνια. Με αυτό τον τρόπο η Ρόυζ, του προσφέρει μια ολόκληρη Ζωή μέσα σε λίγες μέρες. Για να τον ενθαρρύνει να ανοιχτεί περισσότερο, του προτείνει να γράψει γράμματα στον Θεό. Μια μοναδική φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους χωρίς οι δύο τους να γνωρίζουν πόσο πολύ θα επηρεάσει τις ζωές τους.’

«Αυτή η ταινία ζωντανεύει τη φιλοσοφία του Συλλόγου μας ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» - CRETAN PALLIATIV CARE. Η κύρια με τα ροζ γίνεται άθελα μια τέλεια ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ, πιστή στο σκοπό της ανακουφιστικής φροντίδας. Αφού δεν μπορεί να προσφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ στην ζωή του Όσκαρ, καταφέρνει με το δικό της τρόπο να προσφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΩΗ στις μέρες του» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Ροσβίτα Μπαντουβά ιδρυτής του συλλόγου που μαζί με τους εθελοντές, καθηγητές, εκπαιδευτές, γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως γίνεται γνωστό, είναι η ενημέρωση του κοινού για τον Σύλλογο που δημιουργήθηκε στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά, με σκοπό να παρέχει βοήθεια στο σπίτι για ασθενείς με χρόνια νοσήματα: ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων, ψυχολογική υποστήριξη για τον ασθενή και όλη την οικογένεια. Πληροφορίες: www.palliativecare.gr, e-mail: info@palliative.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER