Κρήτη

Ηράκλειο

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ομάδα Γονέων – Παιδιών Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας

Γονεις

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κρήτης οργανώνει Ομάδα Γονέων Παιδιών Προσχολικής- Σχολικής ηλικίας  στο χώρο του (Μίνωος 67 & Μ. Αρχαγγέλου - 4ος όροφος). 

Το ΚΕΣΑΝ προσκαλεί τους γονείς σε 6  απογευματινές συναντήσεις, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νηπιακής και σχολικής ηλικίας :

• Τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού: πρακτικές διαχείρισης από την πλευρά του γονέα, βασισμένες σε γνώσεις που αφορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε σταδίου. Η έννοια αυτοπεποίθηση

• Διαχείριση «δύσκολων» συναισθημάτων (θυμός, άγχος, φόβος, ζήλεια). Επίλυση συγκρούσεων στα αδέρφια, ανταγωνισμός

• Λειτουργική επικοινωνία, όρια- κανόνες: Οργάνωση της οικογένειας, σε μια προοπτική αμοιβαίας αυτονόμησης

• Διάβασμα και άγχος

• Διαχείριση ελεύθερου χρόνου- Ποιοτικός ελεύθερος χρόνος. Ορθή χρήση Διαδικτύου και πληροφορικών μέσων : πρακτικές

• Ευτυχισμένα παιδιά με γονείς που ευτυχισμένα μεγαλώνουν!

Συναντήσεις: 6    

Χώρος συνάντησης: ΚΕΣΑΝ  (Μίνωος 67 & Μ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος

Έναρξη: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα απόγευμα 18:00-20:00 

Πιο αναλυτικά:

• Δευτέρα   9  Δεκεμβρίου 2019-  18:00-20:00

• Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου 2019-  18:00-20:00

• Δευτέρα  13  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  20  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  27  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  3  Φεβρουαρίου 2020-  18:00-20:00

Για δήλωση συμμετοχής- πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-313222 καθημερινά 09:30-13:30, Χρυσουλάκη Άννα. Όλες οι δράσεις του ΚΕΣΑΝ παρέχονται δωρεάν.

Κρήτη

Ομιλητής σε εκδήλωση για την Κοινωνική Συμμετοχή των νέων ο Μ. Μποκέας

1.jpg

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η ελληνική ομάδα του προγράμματος Euryka (Horizon 2020) συμμετείχε ως εισηγητής, κατόπιν πρόσκλησής του, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ήταν: ''Η Κοινωνική Συμμετοχή των Νέων σε δύσκολους καιρούς''.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε ερωτήματα όπως: «Πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον; Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα δημοκρατικής συμμετοχής και να ενδυναμωθούν οι νέοι προς αυτή την κατεύθυνση; Πώς μπορούν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί που προάγουν τη συμμετοχή των νέων σε διαδικασίες και δομές λήψης αποφάσεων, αλλά και πώς οι νέοι μπορούν να γίνουν πραγματικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες»;

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, εκπρόσωποι Δήμων, ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, φορέων και υπηρεσιών.