Κρήτη

Ηράκλειο

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ομάδα Γονέων – Παιδιών Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας

Γονεις

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κρήτης οργανώνει Ομάδα Γονέων Παιδιών Προσχολικής- Σχολικής ηλικίας  στο χώρο του (Μίνωος 67 & Μ. Αρχαγγέλου - 4ος όροφος). 

Το ΚΕΣΑΝ προσκαλεί τους γονείς σε 6  απογευματινές συναντήσεις, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νηπιακής και σχολικής ηλικίας :

• Τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού: πρακτικές διαχείρισης από την πλευρά του γονέα, βασισμένες σε γνώσεις που αφορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε σταδίου. Η έννοια αυτοπεποίθηση

• Διαχείριση «δύσκολων» συναισθημάτων (θυμός, άγχος, φόβος, ζήλεια). Επίλυση συγκρούσεων στα αδέρφια, ανταγωνισμός

• Λειτουργική επικοινωνία, όρια- κανόνες: Οργάνωση της οικογένειας, σε μια προοπτική αμοιβαίας αυτονόμησης

• Διάβασμα και άγχος

• Διαχείριση ελεύθερου χρόνου- Ποιοτικός ελεύθερος χρόνος. Ορθή χρήση Διαδικτύου και πληροφορικών μέσων : πρακτικές

• Ευτυχισμένα παιδιά με γονείς που ευτυχισμένα μεγαλώνουν!

Συναντήσεις: 6    

Χώρος συνάντησης: ΚΕΣΑΝ  (Μίνωος 67 & Μ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος

Έναρξη: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα απόγευμα 18:00-20:00 

Πιο αναλυτικά:

• Δευτέρα   9  Δεκεμβρίου 2019-  18:00-20:00

• Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου 2019-  18:00-20:00

• Δευτέρα  13  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  20  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  27  Ιανουαρίου 2020-  18:00-20:00

• Δευτέρα  3  Φεβρουαρίου 2020-  18:00-20:00

Για δήλωση συμμετοχής- πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-313222 καθημερινά 09:30-13:30, Χρυσουλάκη Άννα. Όλες οι δράσεις του ΚΕΣΑΝ παρέχονται δωρεάν.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Οργισμένη επιστολή των αστυνομικών

τουρίστες αεροδρόμιο ηρακλείου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, σε επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τους βουλευτές και άλλους φορείς, επισημαίνει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

         Με την από 06 Ιουλίου 2020 επιστολή διαμαρτυρίας μας προς εσάς θίξαμε το παράδοξο όπου τόσο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όσο και σε άλλα αεροδρόμια της Επικράτειας, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι αφενός δεν αναφέρονται πουθενά στην από 28-06-2020  Κ.Υ.Α. αφετέρου δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις. Επιπρόσθετα δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα - γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας.

        Ο εμπαιγμός συνεχίστηκε και η πολιτεία, αντί να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, εξέδωσε την 11-07-2020 απλά μια νέα τροποποιητική Κ.Υ.Α. όπου συμπεριέλαβε τους αστυνομικούς ως ‘’ βοηθούς’’ των κλιμακίων αυτών, προκαλώντας και την αντίδραση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 15-07-2020.

        Σήμερα αυτή η παρωδία συνεχίζεται, τα κρούσματα αυξάνουν, καθημερινά αστυνομικοί νοσούν και μπαίνουν σε καραντίνα και για την ασφάλεια των αστυνομικών δεν λαμβάνονται ακόμα τα απαραίτητα μέτρα αδιαφορώντας τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους. Μάλιστα όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοί μας που υπηρετούν στο Α.Τ. Αερολιμένα, το οποίο να σημειωθεί φέτος έχει ενισχυθεί με 40 αστυνομικούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι για την τουριστική περίοδο,  όταν ζήτησαν να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι στον δειγματοληπτικό αυτό έλεγχο, που οι ίδιοι συμμετέχουν, τους ζήτησαν να προσκομίσουν παραπεμπτικό από υπηρεσιακό ιατρό ή δημόσιο νοσοκομείο !!!!

        Ζητάμε ΑΠΑΝΤΕΣ οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα κλιμάκια αυτά να ελέγχονται και οι ίδιοι μετά το πέρας της υπηρεσίας τους με απλούστευση της διαδικασίας όπως και να πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλο το προσωπικό τη Δ.Α. Ηρακλείου που έρχονται σε επαφή με πολίτες, ιδιαιτέρως όσων έρχονται σε άμεση επαφή με τουρίστες (Α.Τ. Αερολιμένα, Α.Τ. Χερσονήσου, Α.Τ. Μαλεβιζίου, Τ.Τουριστικής Αστυνομίας). Επίσης ζητάμε την περαιτέρω ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα κι του Α.Τ. Χερσονήσου με προσωπικό εκτός Δ.Α. Ηρακλείου για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητές τους.

       Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου παρακαλείται για την ενημέρωσή της.