Κρήτη

Ηράκλειο

Προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος, προσφορά από τη Λέσχη Λάιονς ΚΝΩΣΟΣ

lions2

Προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος, προσφορά από τη Λέσχη Λάιονς ΚΝΩΣΟΣ
Στις 29-3-2017 στις 7:00 μ. μ, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ-CAPSIS,  η  Λέσχη Λάιονς Κνωσός πραγματοποίησε με επιτυχία την καθιερωμένη Ολομέλεια, διευρυμένη με αρκετούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σκοπός της Ολομέλειας ήταν η παρουσίαση και γνωστοποίηση της αγοράς από τη Λέσχη ενός φορητού  αυτόματου διαθλασίμετρου.
 

lions3

lions3, by mpeka

Όπως είναι γνωστό σκοπός και στόχος των Λάιονς είναι η προσφορά αγάπης και κάθε δυνατής βοήθειας όταν και όπου υπάρχει ανάγκη. Το μεγαλύτερο κοινωνικό τους πρόγραμμα είναι η όραση και στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η Λέσχη μας αγόρασε το συγκεκριμένο μηχάνημα για τη πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου της όρασης σε βρέφη, παιδιά  προσχολικής ηλικίας  και σε μη συνεργάσιμους ασθενείς ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ .
 

lions1

lions1, by mpeka

Τονίζεται ότι η δράση αυτή δεν αποτελεί ούτε αντικαθιστά τον οφθαλμολογικό έλεγχο σε οφθαλμίατρο, απλά έρχεται να ανιχνεύσει μέρος τυχόν οφθαλμικών προβλημάτων.
Προσεχώς θα γνωστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα.
 

lions4

lions4, by mpeka

Η Λέσχη Λάιονς Κνωσός ευχαριστεί θερμά όλους τους καλεσμένους που παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon