Κρήτη

Ηράκλειο

Πράσινο φως για το κτίριο πολιτισμού στο Μαλεβίζι

σπίτι πολιτισμού

«Οι συνεχείς προσπάθειες μας για την ένταξη του κτιρίου του παλαιού́ συνεταιρισμού́ Γαζίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στέφθηκαν με επιτυχία. 

Σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή́ χρήσης διωρόφου κτιρίου νομίμως υφιστάμενου, από́ αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού́», ύψους 3.100.000 εκατ. ευρώ́. 

Ένα έργο που ξεκίνησε να μελετάται από́ τη Δημοτική́ Αρχή́ του Κώστα Μαμουλάκη με τη συμβολή́ του αείμνηστου Γιάννη Βιστάκη. Ένα έργο σπουδαίο, που τώρα σχεδιάζουμε να φιλοξενήσει και την σπουδαία αρχαιολογική συλλογή μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Θεοδωράκο αλλά και τους κυρίους Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού και Μάξιμο Σενετάκη, Βουλευτή Ηρακλείου, για τη συμβολή τους. 

Μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Μαλεβίζι, που έχει ανάγκη από́ διεξόδους πολιτισμού́».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου στο πλαίσιο της συνεδριακής διαδικασίας της ΠΕΔ Κρήτης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ένταξη του έργου του Δήμου Μαλεβιζίου «Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή́ χρήσης διωρόφου κτιρίου νομίμως υφιστάμενου, από́ αποθήκη σε κτίριο πολιτισμού́», ύψους 3.100.000 εκατ. ευρώ́, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Πρόκειται για το κτίριο του παλαιού συνεταιρισμού στο Γάζι, που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού στην περιοχή όπισθεν του Δημαρχείου Μαλεβιζίου. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τζανάκης - κορωνοϊός: Ίσως έρθουν μέρες με 3.000 κρούσματα

Νίκος Τζανάκης

Περαιτέρω μικρή αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων στον κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας ξεπερνώντας τα 2450 κρούσματα, προβλπεπει το μοντέλο του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα ευρήματα του οποιου δημοσίευσε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν λίγες ημέρες με νούμερα κοντά ή και οριακά πάνω από τις 3.000 ανά ημέρα, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Τζανάκης.

Δείτε την ανάρτησή του:

 

Καλημέρα σε όλους τους φίλους…. Αναρτούμε σήμερα τα ευρήματα του μοντέλου μας όπως απεικονίζονται μετά την ενσωμάτωση 20...

Δημοσιεύτηκε από Nikos Tzanakis στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021