Δεν ταξίδεψαν τελικά χθες βράδυ οι επιβάτες του πλοίου "Festos Palace" των Μινωικών Γραμμών καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε στην προβλήτα κατά τον απόπλου. Και ενώ μπορεί να μην προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνει στο λιμάνι για λόγους ασφαλείας των επιβατών καθώς αυτή αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία.
Το πλοίο προσέδεσε δυτικά της προβλήτας ΙΙ με την συνδρομή των ρυμουλκών «Μινώταυρός» και «Μέντορας» και αποβίβασε τους επιβάτες του.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση δεξιά στον πρωραίο βολβό και στρέβλωση με μικρό ρήγμα δεξιά στην πρύμνη σε ύψος πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Σήμερα, με το πρώτο φως της μέρας, θα γίνει επιθεώρηση στο πλοίο και ο απόπλους θα γίνει μόλις διαπιστωθεί ότι όλα είναι καλά.
Στο ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ βρίσκονται 281επιβάτες, 50 ΙΧ, 74 φορτηγά, 5 δίκυκλα και 2 λεωφορεία.
Πότε θα αναχωρήσει το πλοίο που παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου


Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.