Κρήτη

Ηράκλειο

Πολυαρχιετικός Εσπερινός στον Σκινιά Μονοφατσίου στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου

Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Σκινιά Μονοφατσίου, επί τη εορτή του Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου και συγχοροστατουντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορηλαίου κ.κ.Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ.Ανδρέου, παρουσία πολλών ιερέων, των τοπικών αρχών και κατοίκων του χωριού. 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θεία λειτουργία
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θεία λειτουργία
Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ΙΝ Αγίου Αντωνίου Σκινιά
Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ΙΝ Αγίου Αντωνίου Σκινιά

 

Ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας η ευλογηση της Αγιοβασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου Σκινιά από τον Θεοφιλ. Επισκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνο.

Κοπή πίτας στο πνευματικό κέντρο της ενορίας
Κοπή πίτας στο πνευματικό κέντρο της ενορίας

(Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαθιουδάκης)

 

Κρήτη

Αποκλειστικό ekriti: Μαθητές από την Κρήτη στην Ιταλία - Ανησυχία για τους θανάτους στη χώρα

Τρόμος στην Ιταλία

Άρον άρον επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου  Ηρακλείου που είχαν προγραμματίσει εκπαιδευτική εκδρομή στη νότια χώρα.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και ekriti.gr o περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης, την ομάδα αποτελούσαν 5 με 6 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την Κυριακή το πρωί πέταξαν για Ρώμη και στη συνέχεια με τραίνο θα κατευθύνονταν προς την νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στην Νάπολη.

Στην πορεία όμως οι Ιταλικές αρχές έδωσαν εντολή το τραίνο να επιστρέψει στη Ρώμη λόγω των κρουσμάτων και των τριών θανάτων από τον κορωνοϊό ενώ έκαναν και θερμομέτρηση στους επιβάτες.

Διατηρώντας την ψυχραιμία τους οι μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και ανησυχώντας για την κατάσταση και τον πανικό που επικρατούσε, φτάνοντας στη Ρώμη αποφάσισαν άμεσα να επιστρέψουν και στην Ελλάδα.

Βρήκαν άμεσα εισιτήρια και πτήση και στη συνέχεια μετά ταλαιπωρία ωρών πήραν το δρόμο της επιστροφής. Προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος' το απόγευμα της Κυριακής και το βράδυ με πτήση της AEGEAN έφτασαν στο Ηράκλειο.Στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης τους  υποδέχτηκαν ανακουφισμένοι γονείς και συγγενείς τους.

Συνολικά στην Ιταλία βρίσκονται 10 σχολεία απ΄όλη τη χώρα ενώ με εντολή του υπουργείου παιδείας αναστέλλονται όλες οι εκδρομές προς την Ιταλία.

Λευτέρης Βαρδάκης