Κρήτη

Ηράκλειο

Πλούσιες εκδηλώσεις στο "Γάζι - καλοκαίρι 2016"

κρητικη μουσικη

Με την εκδήλωση – μουσικοχορευτική βραδιά «H Δαμάστα χθές και σήμερα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαμάστας, συνεχίζονται οι πετυχημένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «ΓΑΖΙ – Καλοκαίρι 2016».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου τις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο στην κεντρική πλατεία του Γαζίου, με ελεύθερη είσοδο και συμμετείχαν οι:

Γιώργος Σκουτέλης, λύρα
Κώστας Σκουτέλης, λαούτο
Γιώργος Μαυράκης, μαντολίνο
Μανώλης Πετούσης, κρουστά
 
Την εκδήλωση πλαισαίωσε το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας.
 

δαμαστα εκδηλωσεις

δαμαστα εκδηλωσεις, by meropi

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ τις επόμενες ημέρες, έχει ως εξής:
 
Κυριακή 28 Αυγούστου 2016: Κρητική Μουσική Βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου & Έντεχνο τραγούδι από το συγκρότημα ΑΛΥΣΙΔΕΣ.
 
Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016: Συναυλία- Με άλλα ντ’ αλλων διάθεση και Alain Delon γοητεία οι ALAN DALON διασκευάζουν με swing, jazz και blues διάθεση από Amy Winehouse μέχρι Χατζιδάκι…
 
Τρίτη 30 Αυγούστου 2016: Παιδική θεατρική παράσταση «Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα «Νέα Γενιά».
 
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016: Θεατρική παράσταση: «Η χήρα με τα δύο πρόσωπα» από τη θεατρική ομάδα  «ΑΝΑΣΕΜΙΑ» του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς.
 
Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016Θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου.
 
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό