Κρήτη

Ηράκλειο

Περιμένουν λύσεις για την ηχορύπανση στο Ηράκλειο

διασκεδαση

Να κάνει πράξη αυτά που τους υποσχέθηκε αναφορικά με την πάταξη του φαινομένου της ηχορύπανσης, περιμένουν Οι “πολίτες κατά της Ηχορύπανσης Ηρακλείου” από τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, όπως τονίζουν σε νέα τους ανακοίνωση. Αναλυτικά στην ανακοίνωση των πολιτών κατά της ηχορύπανσης αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή στις 8 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού, συνάντηση των εκπροσώπων της Ομάδας των Πολιτών κατά της Ηχορρύπανσης με το Δήμαρχο, έπειτα από δική του πρόσκληση. Στη συνάντηση αυτή ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Περαντωνάκης. 

Εγινε συζήτηση  μιάμισης ώρας περίπου, σε πολύ καλό κλίμα, κατά την οποία θίχτηκαν και τα ειδικά θέματα των καταγγελιών της Ομάδας των Πολιτών κατά της Ηχορρύπανσης και το γενικότερο  πρόβλημα που δημιουργείται από την παραβατική  λειτουργία  πολλών  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόσο στο κέντρο της πόλης, όπου κυρίως εντοπίζεται το πρόβλημα, όσο και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Λαμπρινός άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους της ομάδας   επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μια πόλη πολιτισμού, νομιμότητας  και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων και δήλωσε αποφασισμένος για άμεση και συγκεκριμένη δράση κατά των οποιωνδήποτε παρανομούντων.   Υπήρξε αμοιβαία δέσμευση  για συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση μεταξύ Δήμου και των  δημοτών- μελών της ομάδας  με σκοπό  την επίτευξη καλύτερης  ζωής σ’ ένα πολιτισμένο Ηράκλειο.

Όσον αφορά συγκεκριμένο παράνομο μαγαζί στην παραλιακή, ο κ. Περαντωνάκης μας ενημέρωσε για την αναμφισβήτητα έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε τις τελευταίες μέρες, η οποία  είχε ως αποτέλεσμα την –σε συντομότατο χρονικό διάστημα- απόρριψη της αίτησης αναστολής σφράγισης που είχε υποβάλει ο δικηγόρος τους και τη δρομολόγηση της τελικής διαδικασίας σφράγισης από τη δημοτική αστυνομία.

Οι εξελίξεις, πάντως, των τριών τελευταίων ημερών έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Το μαγαζί όντως σφραγίστηκε το βράδυ της Παρασκευής,  αλλά οι  υπεύθυνοι της λειτουργίας του παραβίασαν  τις σφραγίδες και το ξαναλειτούργησαν! Επενέβη η Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. (Ανάλογο γεγονός είχε γίνει και πέρσι στο ίδιο μαγαζί).

Είναι φανερό πως οι «επιχειρηματίες» που εκμεταλλεύονται αυτό το κέντρο  είναι αδίστακτοι μπροστά στην προοπτική τους κέρδους τους, εξαντλούν τα όρια του νόμου με κάθε είδους νομικούς τακτικισμούς, και χρησιμοποιώντας υπαλλήλους «αυτοφωράκηδες». Αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, την πολιτεία και την έννομη τάξη, και χρειάζονται μια κατάλληλη παραδειγματική απάντηση. 

Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι ο δήμος, -όπως δήλωσε-,  η αστυνομία και κάθε αρμόδια αρχή, με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, θα ελέγξουν συστηματικά τις δραστηριότητες αυτών των μαγαζιών  και θα   δράσουν  άμεσα και αποτελεσματικά.  Και σ αυτή την περίπτωση, οι «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης» θα είναι σύμμαχοι και αρωγοί τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αγωνία για τον 17χρονο που διασωληνώθηκε

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου ο 17χρονος που νωρίτερα τραυματίστηκε στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις Γωνιές Πεδιάδος.

Ο νεαρός, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα, διασωληνώθηκε και οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα 24ωρ είναι κρίσιμα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο ΠΑΓΝΗ το ασθενοφόρο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμερωπίσουν το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαία ακόμη και με "άδειους" δρόμους στην Κρήτη - Αποκαλυπτικά στοιχεία

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Καρτερός - Επισκοπή (φωτο)