Κρήτη

Ηράκλειο

Πέντε νέα οχήματα από την HERTZ για το«Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ηρακλείου

hertz

Πέντε (5) νέα οχήματαγια την ενίσχυση του έργου των Κοινωνικών του Υπηρεσιών  παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Πιο συγκεκριμένα τα οχήματα παρέλαβε την Τετάρτη 8 Απριλίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου από την AutoHellas Ανώνυμη Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία – HERTZ, προκειμένου να τα παραδώσει στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Πρόκειται για μία ουσιαστική κίνηση προσφοράς, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η ΚΕΔΕ με τις εταιρείες που διέθεσαν μεγάλο αριθμό οχημάτων για την ενίσχυση του έργου των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, καθώς και με το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την υποστήριξη των κοινωνικών δομών.

Τα οχήματα θα παραμείνουν στη διάθεση του Δήμου Ηρακλείου μέχρι και τις 8 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Ηρακλείου είχε παραλάβει  έξι οχήματα και από την ToyotaHellas, για την ενίσχυση του ίδιου προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την ΚΕΔΕ για την πρωτοβουλία της όσο και τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν, προσφέροντας οχήματα στους Δήμους. Πρόκειται για σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από το σπίτι τους».

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Τη λήψη μέτρων για τα ειδικά μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης

Την άμεση λήψη μέτρων για την εξέταση των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και Παύλου Πολάκη. 

 

«Το ζήτημα μετάβασης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα της πρωτεύουσας, ειδικά από περιοχές όπως η Κρήτη, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση με τις συνθήκες που βιώνουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Γι’ αυτό και ζητάμε από την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα προστατέψουν τους μαθητές, καθώς και να μας ενημερώσει σχετικά με το εάν προτίθεται να συγκροτήσει τοπικά εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων».

 

Οι Βουλευτές αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του Covid19, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο μετακινήσεων προς τα εξεταστικά κέντρα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσικά μαθήματα), καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκέντρωση μαθητών απ’ όλη τη χώρα στα κέντρα αυτά. Παράλληλα, κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις ανοικτές επιστολές Συλλόγων Γονέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – μεταξύ των οποίων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων της Περιφέρειας Κρήτης – οι οποίες τονίζουν την ανάγκη κατά τόπους εξέτασης των ειδικών μαθημάτων.