Κρήτη

Ηράκλειο

Πέφτει η αυλαία για τα Αικατερίνεια 2016

Αγία Αικατερίνη

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία και ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 22-7-2016, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 31 συναπτά χρόνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος γνωστοποιεί το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αναφέρεται στα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και έχει ως εξής:

"Στις 21.00 *Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας αφιερώνει την ημέρα αυτή στα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου. Αυτός ο ιερός τόπος, ομιλεί σέ όλα τα μεγέθη της ζωής, στις κορυφές και τα βάθη, στους Έλληνες και τούς ξένους, στους φλογισμένους ανθρώπους και τούς αδιάφορους, στους πιστούς και τούς άπιστους, τούς πατριώτες και τούς δειλούς. Όλους τούς αφυπνίζει και τούς προβληματίζει.
Αυτή η επέτειος έρχεται να μας υπενθυμίσει την ευθύνη μας. Η Ιερά Μονή Αρκαδίου είναι μια αναμμένη δάδα πού σκορπά φως για να φωτίζει τα σκοτάδια του κόσμου. Το Ολοκαύτωμά της, αποτελεί μία δια-χρονική βροντώδη κραυγή υγιούς φιλοπατρίας και ανιδιοτελούς ηρωϊσμού.

Ευχόμαστε όλοι να διδαχθούμε από τα μηνύματα της επετείου αυτής.

Ο πολύ γνωστός και καταξιωμένος ιστορικός ερευνητής κ. Γιώργος Ι. Παναγιωτάκης, ευγενώς προσφερθείς, θα είναι ο κύριος ομιλητής σχετικά με την σημασία του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου. Της παρουσίασης θα προηγηθεί και σχετική προβολή ντοκιμαντέρ.

Την επετειακή αυτή ιστορική εκδήλωσή μας κοσμεί απόψε ευγενικά προσφερθείς και ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης», διεθνώς γνωστός για τις εμφανίσεις του. Διοργανώνει παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα του Εσωτερικού και του εξωτερικού, με στόχο την προβολή της εθνικής μουσικής & χορευτικής παράδοσης μας. Έχει αναλάβει πάρα πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις όπως τελετές έναρξης & λήξης διεθνών διοργανώσεων, πανευρωπαϊκών & παγκόσμιων πρωταθλημάτων, παράδοσης της φλόγας των ολυμπιακών αγώνων κλπ., γιαυτό και θεωρούμε τιμή μας που συμμετέχουν στα φετινά ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ.

Τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» θα συνοδεύσουν, ευγενικά προσφερθέντες, τα αδέλφια Στάθης και Σταύρος Στιβακτάκης μαζί με τον πατέρα τους Νίκο Στιβακτάκη, γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής, κάτοικοι της περιοχής".

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER