Κρήτη

Ηράκλειο

«Το πάθος μέσα μας» στο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο Youtube

Δήμος Ηρακλείου

Με την παράσταση «Το πάθος μέσα μας» συνεχίζονται την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 οι μεταδόσεις στο νέο πολιτιστικό κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο YouTube.

H παράσταση είχε ανέβει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2018, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Η διαδικτυακή της πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 21.30 στο link: https://bit.ly/32ogvxC

To Πάθος μέσα μας / Pasiones cruzadas
Argentina - Kriti - Kypros

Η Ελληνοκυπριακής καταγωγής Βιβιάννα Γιαννάκη και ο Ιταλοαργεντίνος Mariano Gil άρχισαν τη συνεργασία τους στο ρεσιτάλ Pasiones Cruzadas, που έγινε το 2017 στο Buenos Aires, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας. Από τότε, έκαναν πολλές εμφανίσεις μαζί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Μαζί τους είναι και ο δικός μας Ζαχαρίας Σπυριδάκης, με τη λύρα του.
Αποτελεί πράγματι έκπληξη ο τρόπος που αυτά τα παιδιά καταφέρνουν να συνδυάσουν την εξαίρετη φωνή της Βιβιάνας με τον παλμό της Αργεντίνικης κιθάρας του Mariano και τους ήχους της κρητικής λύρας του Ζαχαρία Σπυριδάκη.

Επιτυγχάνουν απόλυτα αυτό που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει «μουσική συναίρεση», και το επιτυγχάνουν γιατί καταθέτουν όλο το πάθος που έχουν μέσα τους.

Μεσαιωνικά κυπριακά τραγούδια, αργεντίνικο τάγκο και κρητικά, μα και μουσικές νεώτερων συνθετών όπως ο Piazzola, ο Mariano Gil και άλλοι, σε μια «συμφωνία με πάθος» από τρεις καλλιτέχνες άξιους να συνταιριάζουν μουσικές κουλτούρες και ρεύματα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μπαράζ τροχαίων με το "καλημέρα" στο Ηράκλειο

τροχαίο

Τρία τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν με το "καλημέρα" στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του και ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου, προκάλεσε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, 300 μέτρα μετά τα φανάρια του Σκαλανίου.

Επίσης, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή των Αρχανών με την εμπλοκή δύο αυτοκινήτων υπήρξε επίσης κυκλοφοριακό πρόβλημα, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Τέλος, νωρίς το πρωί σημειώθηκε ένα τροχαίο συμβάν στην περιοχή της Χερσονήσου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε  ελαφρά.