Κρήτη

Ηράκλειο

«Run Greece-Ηράκλειο»: Παρουσία κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη

Ο Μανώλης Συντυχάκης στους αγώνες Run Greece

Στον αγώνα «Run Greece-Ηράκλειο» που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου και τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των σεισμοπλήκτων του πρόσφατου σεισμού στο Αρκαλοχώρι παρευρέθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση ο Μ. Συντυχάκης πραγματοποίησε την εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ και στην συνέχεια απένειμε τα μετάλλια στις γυναίκες.

Ο Μαν. Συντυχάκης πραγματοποίησε την εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ
Ο Μαν. Συντυχάκης πραγματοποίησε την εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ
Ο κρητικός Βουλευτής του ΚΚΕ απένειμε τα μετάλλια στις γυναίκες
Ο κρητικός Βουλευτής του ΚΚΕ απένειμε τα μετάλλια στις γυναίκες

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Το κλιμάκιο της ΤΕ πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση με την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης και του υφυπουργού αθλητισμού να παραδώσει το θεσμό του “ RUNGREECE” στους ιδιώτες:

«Το RUN GREECE ανήκει στο λαό και τη νεολαία. Όχι στην παράδοση του στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο θεσμός του “RUNGREECE” που κάθε χρόνο με επιτυχία διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας στέλνει το μήνυμα ότι η σωματική άσκηση και ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι συνταγματικό δικαίωμα και συνδέεται ευρύτερα με την Υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία του λαού. Αποτελεί βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν, όσο γίνεται, ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, αναπτύσσοντας τη συλλογικότητα και την αγωνιστικότητα σαν τρόπο ζωής.

Στην πράξη όμως βλέπουμε τα αντίθετα να συμβαίνουν. Η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως και της ΝΔ σήμερα είναι συνώνυμη με την υποχρηματοδότηση των ομοσπονδιών και των ερασιτεχνικών σωματείων, του σχολικού αθλητισμού, την απαξίωση και εμπορευματοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα εδώ το ολυμπιακό Παγκρήτιο Στάδιο.

Έτσι η ανάγκη στον αθλητισμό γίνεται συνεχώς αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και τα περισσότερα παιδιά να απομακρύνονται αναγκαστικά από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Σε αυτή τη κατεύθυνση βρίσκεται και η πρόθεση της κυβέρνησης και του υφυπουργού αθλητισμού να παραδώσει το θεσμό του “ RUN GREECE” στους ιδιώτες, μέσω νομοσχεδίου που πρόκειται να καταθέσει στη βουλή, χτυπώντας το χαρακτήρα του θεσμού, το ΣΕΓΑΣ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις κυβέρνησης – υφυπουργείου για την παράδοση του RUN GREECE στους ιδιώτες.

Δυναμώνουμε την πάλη για:

- Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με βάση τις πραγματικές ανάγκες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος Ώστε τα σωματεία να πάρουν ανάσα και να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας και η εξάρτηση τους από χορηγούς.
- Κατασκευή νέων σταδίων - υποδομών και επαρκής χρηματοδότηση, στελέχωση και συντήρηση των υπαρχόντων με ευθύνη του κράτους.»"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Έκοψε στα δύο ο καινούργιος δρόμος στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Kρήτη - Βουλισμένο Αλώνι: Οι θρύλοι γύρω από το μυστηριώδες γεωλογικό φαινόμενο

Ηράκλειο: Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο ρέμα (φωτογραφίες)

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής

Περιπολικό

Εξιχνιάστηκε σήμερα (1/12) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, υπόθεση κλοπής που διαπράχτηκε στα Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για κλοπή. Ειδικότερα, την 02.11.2021 άγνωστο άτομο αφαίρεσε από επιχείρηση κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας 1.100 ευρώ.

Από την έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kρήτη: Βγήκαν τα μαχαίρια μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών!

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο φαράγγι

Κρήτη: Διαβούλευση Δήμων - ΦΟΣΔΑ για αλλαγές στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

 

ESPA BANNER