Αθλητικά

Στίβος: Μεγάλη γιορτή στο Ηράκλειο με τον αγώνα Run Greece(φωτο)

run3.jpg

Για μία ακόμη χρονιά το Ηράκλειο  άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχθηκε τους δρομείς όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στον αγώνα Run Greece.

Σε μια γιορτή για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και την πόλη, στην οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή 1.600 δρομείς στις αποστάσεις των 5χλμ., 10χλμ. και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και με μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης την Ergo κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα ακόμη γεγονός, που ήταν άρτια συνδεδεμένο με την αλληλεγγύη, αφού τα έσοδα του πήγαν σε ειδικό λογαριασμό στο Αρκαλοχώρι, που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το Σάββατο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση που έγινε στην γενέτειρα του. Οι δύο τους μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβα και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη, έδωσαν την εκκίνηση στα 10χλμ. και μαζί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Οι επισημοι έδωσαν την εκκίνηση του Run Greece Ηράκλειο
Οι επισημοι έδωσαν την εκκίνηση του Run Greece Ηράκλειο

Την πρώτη θέση στα 10χλμ. κατέλαβε ο Γιάννης Ζερβάκης , ο οποίος κατάφερε να διανύσει την απόσταση σε 32.29. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μαστοράκης με 35.14 και στην τρίτη ο Χριστόφορος Πρωτόπαππας με 35.45. Οι τρεις αθλητές της γενικής κατάταξης αναδείχθηκαν νικητές και στο Πρωτάθλημα. Στις γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Πολυξένη Βασιλειάδου με 39.59, δεύτερη ήταν η Ειρήνη Πευκιανάκη με 40.11 και τρίτη η Μαριάννα Τρούλη με 41.26. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τρίτη πίσω από τις Βασιλειάδου και Πευκιανακη ήταν η μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια των 400 μ. Άννα Βασιλείου, που μπορεί να σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, δεν εγκατέλειψε όμως, τον αθλητισμό. Η έμπειρη αθλήτρια έκανε τον πρώτο της αγώνα στα 10χλμ. και τερμάτισε σε 42.03.

Η Βασιλείου τερματίζει
Η Βασιλείου τερματίζει

Στα 5χλμ. θέση εκκίνησης πήραν περίπου 1.000 δρομείς με τον Γιάννη Παπαλεωνίδα να τερματίζει πρώτος με 16.27 και ακολούθησαν οι Αντώνης Κωστάκης με 17.02 και Μανώλης Κωνσταντουλάκης με 17.41. Η πρώτη γυναίκα στα 5χλμ. ήταν η Μαρία Παπαγιαννάκη με 21.03, δεύτερη τερμάτισε η Δάφνη Βαρδά (21.39) και τρίτη η Μαρία Μπαρμπαγκαδάκη (21.45).

Οι δρομείς τερμάτισαν στο Παγκρήτιο Στάδιο ενώ στη διάρκεια της διαδρομής τους είχαν την συμπαράσταση όχι μόνο των πολιτών που βγήκαν να απολαύσουν την ημέρα, αλλά και μουσικών σχημάτων που με τους ήχους τους τους έδιναν τον κατάλληλο ρυθμό.

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού «Run Grecce-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε για όγδοη χρονιά στο Ηράκλειο από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, με χορηγούς-υποστηρικτές την ERGO Ασφαλιστική, τα Super Market «Χαλκιαδάκης» και τις Μινωικές Γραμμές.

Τον αγώνα στήριξαν: ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».

Εθελοντικά επίσης σύμπραξαν το Run Greece Ηράκλειο: το συγκρότημα κρουστών Batala Creta, οι κριτές στίβου Ηρακλείου, οι προπονητές στίβου του Ηρακλείου και ο dj Νίκος Ρηγάκης.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στα πολλαπλά μηνύματα των αγώνων ανέφερε:

«Για 8η χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ένα αθλητικό γεγονός που στηρίζεται στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για τον αθλητισμό. Το Run Greece αποκτά φέτος ιδιαίτερη και συμβολική αξία.

Οι αγώνες αυτοί έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς όλα τα έσοδα της διοργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση των φορέων που συμμετείχαν στους αγώνες, θα αποδοθούν στους σεισμόπληκτούς συμπολίτες μας. Με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες δρόμου μέσα στην πόλη του Ηρακλείου, μετατρέπονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα μεταφέροντας την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση: μιας γιορτής για καλύτερη ζωή.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στους αγώνες, τους εθελοντές και βεβαίως όλους τους φορείς της διοργάνωσης».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία  και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  διοργάνωσης:

«Μετά από διάλειμμα ενός έτους λόγω της πανδημίας, υποδεχόμαστε ξανά το RUN GREECE στο Ηράκλειο. Έναν αγώνα δρόμου που έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό για τον οποίο ανυπομονούν κάθε χρόνο χιλιάδες Ηρακλειώτες. Μάλιστα, χάρη στη δική τους, σταθερά μεγάλη συμμετοχή, το RUN GREECE Ηράκλειο είναι κάθε χρόνο από τους πιο επιτυχημένους αγώνες της σειράς.

Ειδικά φέτος, πέρα από αθλητική γιορτή,  το RUN GREECE είναι και μια γιορτή αλληλεγγύης αφού όλα τα έσοδα από τις εγγραφές θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους του νομού Ηρακλείου. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για αυτήν την πρωτοβουλία, τους συμμετέχοντες που και φέτος γέμισαν τους δρόμους της πόλης με κέφι και ζωντάνια καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν στην επιτυχία της διοργάνωσης.  Ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε σταθερά και εμπράκτως το RUN GREECE με τις υπηρεσίες, και το έμψυχο δυναμικό μας, επειδή αναδεικνύει την σημασία της καθημερινής άσκησης και προάγει την αξία της συμμετοχής, περισσότερο και από την αξίας της νίκης». 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε:

«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που έτρεξαν φέτος για ιερό σκοπό, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και όλους τους εθελοντές που κοπίασαν για την εύρυθμη λειτουργία των αγώνων».

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων στην Κρήτη ανέφερε: «Ο αγώνας αυτός από την πλευρά της μεγαλύτερης και αρχαιότερης ομοσπονδίας του στίβου, τον ΣΕΓΑΣ, είναι αφιερωμένος στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι και στα γύρω χωριά. Προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα προσφέρουμε τα χρήματα των συμμετεχόντων δρομέων στους σεισμόπληκτους ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους οποίους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε συνεχώς κοντά τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου που βοήθησαν έμπρακτα τον ΣΕΓΑΣ για την διεξαγωγή των αγώνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελλάδα - Ισπανία 5-10: Ήττα στον τελικό και ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών

Μπάσκετ: Ο Νίκος Ζήσης επιστρέφει στην Εθνική

 

 

Αθλητικά

Νιόπλιας: Παράπονα για τη διαιτησία του Φωτιά (video)

ΝΙΟΠΛΙΑΣ

Παράπονα για τη διαιτησία του κ.Φωτιά εξέφρασε ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα Άρης-ΟΦΗ 3-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλώντας στην Cosmote, είπε: “Γίνεται πιο δύσκολο. Αλλιώς είναι 2-1 κι αλλιώς το 3-1. Μας αδικεί το σκορ. Παίξαμε πολύ καλά. Μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας αλλά εμείς δεν μπορεί, δεν θα τα παρατήσουμε. Θα παίξουμε στην έδρα μας, όπως είδατε η ομάδα μας είναι πάρα πολύ καλή. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε”.

Συμπλήρωσε: “Το πρώτο είναι πέναλτι, φάνηκε, το κατάλαβα και με την εμπειρία μου. Το δεύτερο δεν είναι πέναλτι. Επίσης δεν ξέρω αν είναι κόρνερ στη φάση του 3-1. Από τη στιγμή που ο λάιντσμαν είναι στα δύο μέτρα, ο διαιτητής είναι σαν να τον προσβάλει. Δεν μπορεί να σφυρίζει ο ένας από τα 30 μέτρα και ο άλλος να είναι δίπλα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 3-2: Μεγάλη έκπληξη στη Λιβαδειά (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό, ΑEK και Παναιτωλικό (video)

ESPA BANNER