Κρήτη

Ηράκλειο

Run Greece Ηρακλειο: Κάθε συμμετοχή μετράει. Και βοηθάει

run greece_halkiadakis

Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα πόλης για όλους Run Greece Ηράκλειο 2021, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης διοργανωτές, χορηγοί και εθελοντές.

Φέτος, μέσα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τους συνανθρώπους μας που έχουν υποστεί τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η συμμετοχή έχει μεγάλη σημασία, καθώς όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων!

Τα Super Market Χαλκιαδάκης, περήφανος τοπικός χορηγός του Run Greece και αρωγός της προσπάθειας στήριξης όσων δοκιμάζονται στο Αρκαλοχώρι, δίνουν το παρόν τόσο στην οργάνωση, όσο και στη συμμετοχή στον αγώνα. Όλοι έχουμε ανάγκη τη φυσική άσκηση, τη βελτίωση της ζωής μας, όμως κάποιοι δίπλα μας έχουν ακόμα πιο άμεσες και πιεστικές ανάγκες λόγω του σεισμού. Ακόμα κι αν δεν τρέξει κάποιος, η δήλωση συμμετοχής έχει μεγάλη σημασία, είναι έμπρακτη και άμεση στήριξη για τους σεισμόπληκτους, για τους οποίους θα διατεθούν όλα τα έσοδα από τις εγγραφές.

όλοι οι φορείς που στηρίζουν το Run Greece Ηράκλειο
όλοι οι φορείς που στηρίζουν το Run Greece Ηράκλειο

Τίποτα δεν μετράει περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο από το να κάνουμε πράξη τα λόγια και τη διάθεση για βοήθεια. Ο αγώνας πόλης Run Greece μας φέρνει δίπλα στους σεισμόπληκτους, κάνει την αλληλεγγύη μας χέρι βοήθειας!

Στις 17 Οκτωβρίου τρέχουμε στο Ηράκλειο για την υγεία μας, για καλύτερη ζωή, τρέχουμε όμως και κυρίως δηλώνουμε τη συμμετοχή μας για να βοηθήσουμε με άμεσο τρόπο το πληγωμένο Αρκαλοχώρι. Τα κρητικά Super Market Χαλκιαδάκης, θέλοντας εκτός από τη στήριξη των σεισμόπληκτων και την προώθηση της υγιεινής και καλύτερης ζωής να δώσουν και ενεργό μήνυμα για μείωση του πλαστικού μιας χρήσης, επιβραβεύουν κάθε συμμετέχοντα προσφέροντας και μια υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων. Υγεία, καλύτερη ζωή, σεβασμός στο περιβάλλον και κυρίως φροντίδα για τους συνανθρώπους μας, όλα σε μία πράξη, τη συμμετοχή στο Run Greece!

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Run Greece, εκτός από το Στάδιο Ελευθερίας (Χανιώπορτα) και το Παγκρήτιο Στάδιο, συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και στα καταστήματα Super Market Χαλκιαδάκης:

- Λεβήνου & Θερίσου

- Κορωναίου 7

- Μαυσώλου & Ηροδότου - Αλικαρνασσός

- Ουλαφ Πάλμε 83

- Ηρακλή & Εμμ. Παππά

- Ισαύρων & Σοφ, Βενιζέλου Παραλιακή

- Κρασαδάκη Κασομούλη Δελαπόρτα Άγιος Ιωάννης.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στηρίζουμε έμπρακτα στο Ηράκλειο όσους μας χρειάζονται στο Αρκαλοχώρι, συμμετέχουμε στο Run Greece ακόμα κι αν δεν τρέξουμε. Μόνο με τη συμμετοχή μας έχουμε πετύχει στον πιο σημαντικό αγώνα, στον αγώνα της αλληλεγγύης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: "Λουκέτο" σε ψητοπωλείο μετά τον έλεγχο

Η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και ο κρίσιμος ρόλος της Κρήτης

Κακοκαιρία "Μπάλλος": Δεκάδες κοπές δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER