Κρήτη

Ηράκλειο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΑΓΝΗ για τις απολύσεις των επικουρικών

παγνη

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων με τους επικουρικούς ιατρούς που απολύθηκαν πρόσφατα ή απολύονται μέχρι τέλος του ερχόμενου Γενάρη. Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ αναφέρουν: 

Από πλευρά διοίκησης αναγνωρίστηκε ότι οι επικουρικοί ιατροί αποτελούν προστιθέμενη αξία για το νοσοκομείο και ότι είναι απαραίτητοι αλλά το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την παράταση της θητείας τους. 

Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι το σπάσιμο της σταθερής και μόνιμης δουλειάς είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δημόσια νοσοκομεία φθηνούς εργαζόμενους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα.
Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία!
Θα αντισταθούμε στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας!
Τονίσαμε ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα με παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.ΠΕ. με αιτήματα:
Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός.
Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσει.
Βάζουμε φρένο στην υποβάθμιση τμημάτων.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 60χρονου κτηνοτρόφου

Ερεύνα και διάσωση

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 60χρονο κτηνοτρόφο που χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη δύσβατη περιοχή «Κατσιβέλι» των Λευκών Ορέων στα Χανιά στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση των αρχών καθώς ο 60χρονος έχει ιστορικό καρδιολογικού προβλήματος. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο έφθασε από τη Ρόδο και τον μετέφερε.

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και ο άνδρας διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων για τα περαιτέρω.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης, 3  από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Θανατηφόρο Τροχαίο: Οδηγός μηχανής έχασε ακαριαία τη ζωή του

Ηράκλειο - lockdown: Πότε θα ακούσουμε μουσική στα μαγαζιά - Πότε θα αρχίσουμε να... ξενυχτάμε

 

 

ESPA BANNER