Κρήτη

Ηράκλειο

Πανηγύρι χωρίς πάγκους και πλανόδιους εμπόρους φέτος στη Βόνη

αγία μαρίνα βόνη

Πανηγύρι χωρίς πάγκους και πλανόδιους εμπόρους θα γίνει φέτος στις 17 Ιουλίου στην Βόνη, εορτή της Αγίας Μαρίνας, λόγω των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Την απόφαση έλαβε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδος και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανόλης Φραγκάκης είπε ότι το θρησκευτικό και λατρευτικό μέρος της Ιεράς Πανηγύρεως θα γίνει κανονικά, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 100.000 πιστούς.

Φέτος όμως λόγω των ειδικών συνθηκών, ο δήμος δεν θα δώσει άδεια σε πλανόδιους πωλητές για να στήσουν πάγκους στους δρόμους και πέριξ του ναού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα διασφαλιστεί η ύπαρξη διαφορετικών σημείων εισόδου και εξόδου των προσκυνητών.

Θα τηρηθούν 2 σειρές μεταξύ του κόσμου, ενώ στον περίβολο του ναού θα βρίσκονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση της τάξης και των αποστάσεων. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπαίνουν στην εκκλησία, θα προσκυνούν και ακολούθως θα εξέρχονται.

Επειδή όπως προαναφέρθηκε στην Βόνη συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες πιστών απ’ όλη την χώρα, έξω από τον οικισμό υπάρχουν χώροι στάθμευσης όπου αν θέλουν μπορούν ακόμα και να διανυκτερεύσουν.

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτό δεν πρόκειται να γίνει φέτος εντός του αύλειου χώρου του μοναστηριού.

Μείζον θέμα είναι η χάρη της Αγίας Μαρίνας και όχι η εμποροπανήγυρη” τόνισε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας ο οποίος αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι είναι είναι πνευματικό μήνυμα από τον ουρανό.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάλλιας - Τελετή μνήμης

κάλλια λάμα

Σε λίγες ημέρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της 32χρονης Κάλλιας Λάμα, της νεαρής μητέρας, που βρήκε τον θάνατο στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Το σοκαριστικό τροχαίο έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των διερχόμενων οδηγών, όταν η μηχανή με συνεπιβάτιδα την άτυχη γυναίκα καρφώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή στο ύψος του βενζινάδικου.

Η ομάδα SOS BOAK μετρά έναν χρόνο ζωής, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά το φρικτό τροχαίο, και τα μέλη της δίνουν ραντεβού, το Σάββατο 15 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι στο 16ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο βενζινάδικο.

Θα τιμήσουν η μνήμη των 60 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης το 2019 εγκαινιάζοντας τη δράση ενός λεπτού σιγή, ένα δευτερόλεπτο για κάθε άνθρωπο που χάθηκε...

 

Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK
Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK

 

ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που
ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που "έφυγαν" το 2019