Κρήτη

Ηράκλειο

ΠαΓΝΗ: Ευχαριστήρια επιστολή οικογένειας προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

ΠΑΓΝΗ

Τις θερμές της ευχαριστίες  προς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΠαΓΝΗ, εκφράζει με επιστολή της προς την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, η οικογένεια του κυρίου Βασίλη Μπότσαρη, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

Η επιστολή: 

"Αξιότιμη κυρία Διοικητή Μπορμπουδάκη Ελένη, 

το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου, υπό την άριστη Διοίκηση του κυρίου Χαλκιαδάκη Γεώργιου, είναι να στείλουμε την ευχαριστήρια επιστολή της Οικογένειας μας.

Στη δύσκολη εποχή της Πανδημίας λόγω του Covid-19 που όλος ο κόσμος βιώνει, θα  θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τον θαυμασμό μας για την υποδειγματική λειτουργία του Νοσοκομείου ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Ο Καθηγητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, κος Αντώνης Βάκης, η Βοηθός του Επιμελήτρια κυρία Κατίνα Μανωλίτση και όλοι οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό Προσωπικό της Κλινικής, με άψογο και άρτιο επιστημονικά τρόπο, μα πάνω από όλα με καθαρά Ανθρώπινη συμπεριφορά, σκύψανε πάνω από το πρόβλημα υγείας του συζύγου και πατέρα μας, επί 35 μέρες και μας δώσανε την ευτυχία να τον έχουμε κοντά μας υγιή.

Ο δικός μας άνθρωπος, χειρουργήθηκε από τον κύριο Αντώνη Βάκη και την Ομάδα του την Τρίτη 18/5/2021 και την Τετάρτη 2/6/2021 πήρε εξιτήριο για το σπίτι, με πλήρη φάκελο ιστορικού, φαρμακευτικής αγωγής και οδηγιών.

Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε θερμά το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό της ΜΕΘ, της Ενδοκρινολογικής και Ουρολογικής Κλινικής, που χρειάστηκε να επικουρήσουν στα θέματα Υγείας του δικού μας ανθρώπου.

Με τις πιο θερμές μας ευχαριστίες και την αμέριστη ευχή να έχουν κουράγιο και δύναμη οι άνθρωποι αυτοί."

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Σταμάτησαν στη μέση του δρόμου για να τα πουν... (φώτο)

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Καλεί στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση

Εργασιακό Νομοσχέδιο -Ηράκλειο: Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τετάρτη

Κρήτη

Ηράκλειο

«Να κηρυχθεί σεισμόπληκτος ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας» λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

δημος μινωα - σεισμοι

Την κήρυξη του Δήμου Μινώα - Πεδιάδας σε σεισμόπληκτο, ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υποδομών & Μεταφορών.

Μετά τον πρόσφατο σεισμό του Σαββάτου 24 Ιουλίου, έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, κτίρια και εγκαταστάσεις στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, του Νομού Ηρακλείου, υπέστησαν ζημιές.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποίησαν αυτοψία σε κτίρια που επλήγησαν και ακολούθως κατέφτασε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, καθυστερημένα, μετά από παρεμβάσεις μας, για τον απαιτούμενο έλεγχο σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, με σκοπό τον χαρακτηρισμό τους (σήμανση), σε όσα από αυτά απαιτείται.

Από την αυτοψία προέκυψε ότι υπήρξαν οικίες οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές και άλλες που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες για κατοίκηση, αλλά και εκκλησίες και αποθήκες με σοβαρές ζημιές. Επίσης, παλιά κτίρια στην περιοχή κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών, η πολιτεία προβλέπει χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία δίνονται σε σεισμόπληκτους κατοίκους και επαγγελματίες, με την προϋπόθεση ότι κηρύσσεται σεισμόπληκτη η περιοχή που οριοθετείται ως πληγείσα, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Για όλα τα παραπάνω οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται  να κηρύξουν σεισμόπληκτο τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος,, αίτημα και του ίδιου του Δήμου, το οποίο ήδη έχει διαβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία από την Περιφέρεια Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πόσες οικογένειες πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του σεισμού

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου