Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Παγκρήτιο Στάδιο: Έπεσαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση

Αυγενάκης - Λαμπρινός

Σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς
Το μνημόνιο αφορά στο Παγκρήτιο Στάδιο και στις εργασίες αναβάθμισης που πρέπει  να προχωρήσουν ώστε  να είναι σε θέση φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις,  όπως τον τελικό του Conference Cup της σεζόν 2022-2023.
Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει ότι η Γενική Γραμματεία αναλαμβάνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει έργα και μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των υποδομών του Σταδίου καθώς και τον ορισμό των μηχανικών που θα επιβλέπουν τα έργα.
Ο Δήμος από την πλευρά του αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες, να προχωρήσει στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, να προκηρύξει και να υλοποιήσει αυτά τα έργα. 
Το μνημόνιο προβλέπει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξη της διοργάνωσης του τελικού του Conference Cup, ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας από στελέχη της Γενικής Γραμματείας και του Δήμου, ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Από τη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης
Από τη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού προχωράμε στις εργασίες αναβάθμισης που απαιτούνται ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, όπως τον τελικό της Conference Cup που διεκδικεί η πόλη του Ηρακλείου. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως. 
Το brand του Ηρακλείου ως διεθνές αθλητικό κέντρο έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ο στόχος μας είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Η διεκδίκηση του Conference Cup αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση». 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Η Ένωση γονέων μαθητών Φαιστού για μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού

κορωνοϊός τεστ

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού εκφράζει τον προβληματισμό του για τα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του :

"Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να επιδείξουμε υπευθυνότητα στις οδηγίες και κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις ελλείψεις του υποβαθμισμένου συστήματος Υγείας στον δήμο Φαιστού και στον Νομό Ηρακλείου ούτε να αμβλύνει την ανεπάρκειά του στο να καλύψει τις πάγιες ανάγκες πρόληψης και θεραπείας. Πολύ περισσότερο για τις έκτακτες ανάγκες, στο ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ανάμεσα στους γονείς και κηδεμόνες του δήμου μας είναι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές και άλλες τόσες ειδικότητες, είναι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, κάποιοι,επίσης, κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Όλοι αυτοί είναι λογικό να ανησυχούν αν είναι ασφαλείς κι αυτοί και τα παιδιά τους, βλέποντας ένα σύστημα Υγείας που έχει σμπαραλιαστεί, διαπιστώνοντας την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, βλέποντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών.

Για όλους εμάς τους γονείς των λαϊκών οικογενειών, η «καμπάνα» έχει χτυπήσει για άλλη μια φορά. Έχει χτυπήσει για τους εργαζόμενους και τον λαό, που καλούνται να πληρώσουν μια ακόμα οικονομική κρίση, με φτώχεια, μαζική ανεργία και ένταση της εκμετάλλευσης, και μάλιστα πριν καλά - καλά ξεπληρώσουν το «λογαριασμό» της... προηγούμενης. Επιπλέον, μέσα στην πανδημία βιώνουν και την ανασφάλεια για την υγεία τους, λόγω των πολιτικών διαχρονικά των κυβερνήσεων για την αποδυνάμωση της δημόσιας Υγείας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση.

Ζητούμε από τη δημοτική αρχή να πιέσει την κυβέρνηση, όλους τους αρμόδιους φορείς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν άμεσα μαζικά προληπτικά τεστ και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με βάση τις επιστημονικές κατευθύνσεις, σε όλους τους χώρους δουλειάς, για όλους τους εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και όπου αλλού απαιτείται. Να διεκδικήσει για τις δημόσιες δομές Υγείας στον δήμο Φαιστού την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με κρατική χρηματοδότηση και τον πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα προληπτικά μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες, δεν μπορεί να εφαρμόζονται με «εκπτώσεις». Μερικές δεκάδες τεστ κι αυτά με ολιγωρία και καθυστέρηση… Είναι γυαλάκια για ιθαγενείς οι 2-3 θέσεις προσωρινών εργαζόμενων-επικουρικών σε ένα Κέντρο Υγείας, όπως των Μοιρών, που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κόσμο …

Η ίδια αρχή των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης πρέπει να ισχύσει και για την υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας, στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Πρέπει να μπορεί να είναι δεδομένη με τις κατάλληλες συνθήκες, τις κατάλληλες δομές και την πλήρη κάλυψη των θέσεων από το αναγκαίο προσωπικό!"