Κρήτη

Ηράκλειο

Οργή από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

ΠΑΓΝΗ εργαζόμενοι

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Με επιδεικτική απουσία μας «υποδέχτηκε» η διοίκηση του νοσοκομείου αφού δεν παραβρέθηκε κανένας στην παράσταση διαμαρτυρίας που κάναμε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τη σίτιση στα γραφεία της διοίκησης. Ο κύριος αναπληρωτής διοικητής προτίμησε να κάνει δημόσιες σχέσεις μοιράζοντας ευχές στα τμήματα, παρουσία της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, από το να συναντήσει το σωματείο εργαζομένων και τους εργαζόμενους που απολύονται τις επόμενες μέρες καθώς και αυτούς που ετοιμάζονται να υπογράψουν τις νέες απαράδεκτες συμβάσεις. 

Δεν θα αφήσουμε τη διοίκηση να πλασάρει ότι όλα βαίνουν καλά στο νοσοκομείο. Σε 7 μέρες 25 συνάδελφοι θα μείνουν χωρίς δουλειά αφού οι ατομικές συμβάσεις αποτελούν εργαλείο ανακύκλωσης της ανεργίας. Με την απόλυση τους θα χαθεί η πολύτιμη πείρα που έχει αποκτηθεί, θα εντατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη εντατικοποιημένη εργασία στους κλάδους αυτούς και όλα αυτά για ένα χρόνο γεμάτο ανασφάλεια, μέχρι να λήξουν και οι νέες συμβάσεις και να πεταχτούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι στο δρόμο. 

Παράλληλα καταγγέλλουμε την διοίκηση που με εκβιασμούς επιδιώκει να αποσπάσει υπογραφές από τους συναδέλφους προκειμένου να υπογράψουν οικιοθελής αποχώρηση. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση καλεί τους συναδέλφους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούν απόλυση, πιέζοντας τους δηλαδή να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Τους καλεί στην ουσία να ζητήσουν οι ίδιοι την απόλυσή τους, να σταματήσουν να διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και να μην εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα  απορρέουν από την αδιάλειπτη εργασία τους.

Κάθε τόσο οι συμβασιούχοι μαζί με το σωματείο διεκδικούν το αυτονόητο: να μην χάσει κανείς τη δουλειά του, να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Το σωματείο εργαζομένων σταθερά πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων -εργολαβικών και συμβασιούχων- που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας.

Απαιτούμε όχι απλά να μην απολυθεί κανείς, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι:  παλιοί και νεοπροσληφθέντες συνάδελφοι! Εξάλλου το προσωπικό σε καθαριότητα και σίτιση δεν επαρκεί ως έχει, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου!  

Για να παρέχουν τα νοσοκομεία αναβαθμισμένη αξιοπρεπή νοσηλεία, σε ένα περιβάλλον καθαρό, με επαρκή ποιοτική διατροφή ασθενών και εργαζομένων, πρέπει να είναι στελεχωμένα με ικανό αριθμό νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μαγείρων, οι οποίοι να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στην ανθυγιεινή και βαριά δουλειά τους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μετατρέψουν την αγανάκτηση, που δικαιολογημένα νιώθουν, σε απόφαση για δράση! Καλούμε  όλους τους εργαζομένους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης  να συμπαρασταθούν έμπρακτα  τόσο στους 25 συνάδελφους μας  όσο και σε όσους κινδυνεύουν να απολυθούν το επόμενο διάστημα   (επικουρικοί , ΟΑΕΔ, μπλοκάκια, εργολαβικοί κ.α.).

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν καμία παραίτηση, να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και να παλέψουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους! 

ΚΑΛΟΥΜΕ σε συγκέντρωση στο σαλόνι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12, 2μμ και παράσταση διαμαρτυρίας  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠαΓΝΗ!!! 

Διεκδικούμε:

• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος!

• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την  κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων!

• Αποκλειστικά  δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους!

Κρήτη

Ηράκλειο

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον βουλευτή της Βουλγαρίας Ίβαν Τότεφ

201800296_274557351091007_5460509268103037505_n.jpg

Εθιμοτυπική  συνάντηση  με τον βουλευτή της Βουλγαρίας  Ίβαν Τότεφ  είχε το πρωί της Τρίτης 15 Ιουνίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.  Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κατάσταση καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τις ευρύτερες σχέσεις των δυο χωρών.

Το 2019 ο Ίβαν Τότεφ ως δήμαρχος τότε είχε προσκαλέσει το Ηράκλειο στα εγκαίνια  της Φιλιππούπολης (Πλόβντιβ) ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ζάν Αντρέα Γκαραντσίνι ο οποίος το 2019 ήταν εντεταλμένος  σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσπευσμένα στην Κρήτη διασωληνωμένη γυναίκα

Το αβέβαιο κλίμα στον τουρισμό και η περίπτωση της Κρήτης

Βαρύ πυροσβεστικό ελικόπτερο θα καλύπτει Κρήτη και Κύθηρα