Κρήτη

Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε το ρεσιτάλ πιάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

πιανο

Ολοκληρώθηκε χθες το Φεστιβάλ Πιάνου που πραγματοποιήθηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την  Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.
Το Φεστιβάλ Πιάνου διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου. 
Ο Τίτος Γουβέλης, ο Νίκος Νικόπουλος,  η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Δημήτρης Καρύδης και ο Πέτρος Μόσχος  έδωσαν υπέροχα ρεσιτάλ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Φεστιβάλ προσφέρθηκαν τρεις συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα. 

ρεσιτάλ

ρεσιτάλ , by gpapadakis

Το χθεσινό ρεσιτάλ για δύο πιάνα σε έργα Mozart κ.α. από τους Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο,  παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννης Ρασούλης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιάννης Ξυλούρης και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ρεσιταλ

ρεσιταλ, by gpapadakis

 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «…Σπουδαίοι, πολυβραβευμένοι Έλληνες μουσικοί αναγνωρισμένοι διεθνώς, όχι μόνο αγκάλιασαν την προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου, αλλά πρόσφεραν ανιδιοτελώς, πέραν του προγράμματος, 2 επιπλέον ρεσιτάλ για ευπαθείς ομάδες και ένα ακόμη στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων… Πρέπει να επισημάνω ότι εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου, εκφράζουν τόσο το όραμα μας για τον πολιτισμό, όσο και τον συνολικό σχεδιασμό που έχουμε για την λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού μας Κέντρου, με επικεφαλής των διευθυντή της Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη. Ευελπιστούμε ότι το Φεστιβάλ αυτό θα έχει και συνέχεια. Ότι θα εμπλουτιστεί με σχετικά εκπαιδευτικά και διαγωνιστικά καλλιτεχνικά προγράμματα, συμβάλλοντας στην ταυτότητα που οραματιζόμαστε για τον χώρο αυτό..».

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση