Κρήτη

Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση στον Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στην Αμμουδάρα

agioi_pantes_2.jpg

Ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στην Αμμουδάρα, όπου και βρίσκεται το μνημείο των 62 Εθνομαρτύρων.
 
Όπως διαπίστωσαν και οι παρευρισκόμενοι στην εορτή των Αγίων Πάντων και το ετήσιο μνημόσυνο των 62 Μαρτύρων, με τις εργασίες αυτές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την δωρεάν προσφορά της μελέτης και την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού κ. Μανώλη Βασιλάκη και την χρηματοδότηση του πρώην Βουλευτή και επιχειρηματία κ. Κώστα Μπαντουβά, βελτιώθηκε αισθητά η όψη του Ιερού Ναού αλλά κυρίως, εξασφαλίστηκε η στατική του επάρκεια, η οποία είχε επηρεαστεί από την πάροδο του χρόνου.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Μιχάλης Παναούσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη για το ενδιαφέρον και τις ενέργειές του, ενώ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Κώστα Μπαντουβά και τον Μανώλη Βασιλάκη για την σημαντική τους προσφορά.
 

agioi_pantes.jpg

agioi_pantes.jpg, by chara

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να σώσουμε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου μας. Η φθορά που είχε επέλθει από τον χρόνο ήταν μεγάλη και χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές, ο κίνδυνος της κατάρρευσης του Ιερού Ναού, ήταν ορατός.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τους αγαπητούς μου φίλους, τον Κώστα Μπαντουβά και τον Μανώλη Βασιλάκη για την πολύτιμη προσφορά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ι.Ν. των Αγίων Πάντων είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του τόπου μας, το οποίο κατασκευάστηκε για να υπενθυμίζει τη θυσία των επιφανών συμπατριωτών μας που εκτελέστηκαν από τους κατακτητές τον Ιούνιο του 1942 και στον μνημειακό αυτόν χώρο, φυλάσσονται τα οστά των 62 Ηρώων.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Φαρμακείο

Ανησυχητικά φαινόμενα με απειλές σε βάρος φαρμακοποιών καταγράφηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ηράκλειο, από οργισμένους γονείς που έσπευσαν να προμηθευτούν τα self test για τα παιδιά τους, αργοπορημένα, αγνοώντας την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι δεν θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται τα τεστ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Τα φαινόμενα κατήγγειλε με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη” και στον Μανώλη Αργυράκη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Όπως είπε, τόσο το περασμένο Σάββατο όσο και την Κυριακή, και στα 16 εφημερεύοντα φαρμακεία του Δήμου Ηρακλείου (8 τη μία μέρα και 8 την άλλη), υπήρξαν απειλές σε βάρος των φαρμακοποιών.

Ο κ. Σκουντάκης συνέστησε ψυχραιμία και επανέλαβε ότι η προμήθεια των self test πρέπει να γίνεται εγκαίρως από τους γονείς και όχι το Σαββατοκύριακο.

Ελένη Μπουρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για τους νέους αντιπεριφερειάρχες

Χανιά: Τεράστιες ζημιές σε καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς από τη φωτιά (βίντεο)