Κρήτη

Ηράκλειο

Οι μαθητές καθάρισαν την παραλία της Αμμουδάρας!

ammoudara1.jpg

Περισσότεροι από 300 μαθητές σχολείων του Μαλεβιζίου, συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της ακτής της Αμμουδάρας. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές από το 1ο Δημοτικό Κρουσώνα, το 2ο και 3ο Δημοτικό Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου, με την υποστήριξη της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. και της Τ.Κ. Γαζίου, καθάρισαν με κέφι και χαμόγελα ένα μεγάλο τμήμα της ακτής, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.

ammoudara3.jpg

ammoudara3.jpg, by chara

 
Αξίζει να σημειωθεί η υποδοχή που επιφυλάχτηκε από καταστηματάρχες της περιοχής που έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία των επιχειρήσεών τους, οι οποίοι προσέφεραν νερά και αναψυκτικά στους μαθητές, ενώ η μεταφορά των παιδιών ήταν προσφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου.
 

ammoudara2.jpg

ammoudara2.jpg, by chara

 
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρευρέθη στον καθαρισμό, μίλησε με τους μικρούς μαθητές και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και αναλαμβάνουν μάλιστα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η σωστή παιδεία άλλωστε, είναι η βασική προϋπόθεση για να έχουμε καθαρότερες ακτές και πόλεις σήμερα, συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες αύριο.
Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τους καταστηματάρχες της περιοχής που αγκάλιασαν την προσπάθεια, τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που μερίμνησε για τη μεταφορά των μαθητών και μάλιστα δωρεάν, τα στελέχη του Γραφείου Παιδείας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Ε. Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της ΤΚ Γαζίου Γ. Κοτσυφό για το άριστο αποτέλεσμα».
 
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Νέο θύμα της ασφάλτου ένας 18χρονος

ΕΚΑΒ

Χωρίς τέλος η μάστιγμα της Κρήτης, τα τροχαία, καθώς χθες την τελευταία του πνοή άφησε ένας 18χρονος, θύμα τροχαίου, στα Χανιά. 

Το νέο θανατηφόρο που βυθίζει στο πένθος την οικογένεια και την τοπική κοινωνία του 18χρονου έγινε χθες το βράδυ σε παράδρομο του ΒΟΑΚ.

Η μηχανή που οδηγούσε ο άτυχος νέος συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο ήταν ήδη αργά…

Η Τροχαία Χανίων ενεργεί προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού