Κρήτη

Ηράκλειο

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για τις δηλώσεις Τσίπρα

παγνη

Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον τομέα της Υγείας, αναφέρεται με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

Για άλλη  μια φόρα  επιχείρησε  ο πρωθυπουργός να κάνει το άσπρο μαύρο. Στη χθεσινή του ομιλία από το Ηράκλειο δήλωσε ότι τα 2 νοσοκομεία του νομού μας ενισχυθήκαν με 422 άτομα. Οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν όμως από πρώτο χέρι ποια κατάσταση επικρατεί και στον χώρο της υγείας εδώ και χρόνια. Ο αριθμός που εμφάνισε ο πρωθυπουργός είναι στο μεγαλύτερο μέρος του παράταση των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων, με ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις. Κρύβει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί μαζική είσοδο φτηνού, ευέλικτου, προσωρινού προσωπικού στις υγειονομικές μονάδες που θα πληρώνονται από τα έσοδα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κόντρα στην ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
Σε ποια ενίσχυση λοιπόν αναφέρεται ο Πρωθυπουργός όταν το ελάχιστο προσωπικό που προστίθεται στους υπηρετούντες είτε αντικαθιστά ένα πολύ μικρό μέρος του μόνιμου προσωπικού που συνταξιοδοτείται, είτε αντικαθιστά επικουρικούς που απολύονται. Χαρακτηριστικά, μόνο το από το 2013 έχουν αποχωρήσει (για συνταξιοδότηση, μετατάξεις κ.α) 250 εργαζόμενοι και έχουν προληφθεί 52 μόνιμοι εργαζόμενοι. Αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι το μέλλον της νέας γενιάς είναι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου και ωρομίσθιοι ας τον κρίνει ο λαός. 
Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 650 με τον πρόσφατο οργανισμό του 2012 που επίσης στερεί 60 κρεβάτια από τον λαό του Ηρακλείου, με στελέχωση των τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, με καθημερινά μετακινουμένους εργαζομένους από κλινική σε κλινική και από μονάδα Υγείας σε μονάδα Υγείας. Με το μισό προσωπικό στη διοικητική και τεχνική υπηρεσία. Ενδεικτικά: 
Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στη ΜΕΘ, με έλλειψη ΜΑΦ, με το τμήμα Διαλογής στο ΤΕΠ να το στελεχώνουν φοιτητές της.
Ορισμένους μήνες το χρόνο μειώνονται τα χειρουργικά κρεβάτια κατά 50% και κρεβάτια ΜΕΘ για να παρθούν οι άδειες. 
Η λίστα αναμονής συνεχίζεται και είναι μεγάλη, πράγμα που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο διαχειριστικό. Οι λίστες αναμονής για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία σε ορισμένα ιατρεία κλείνονται για μετά τον Ιούνιο του 2017. 
Κλινική στήθηκε και συνεχίζει και λειτουργεί με ελάχιστους μόνιμους και 15 εργαζομένους με μπλοκάκι (παιδοψυχιατρική) που ένα από τα αποτελέσματα αυτής της σύμβασης είναι  οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν ούτε μια μέρα άδεια. 
Στο ακτινολογικό τμήμα που ήδη λειτουργεί με κατά πολύ λιγότερους από τις ανάγκες εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα παραμένουν χωρίς εργασιακά δικαιώματα εκτελώντας εργασία για δύο ειδικότητες (βοηθοί θαλάμων και καθαρίστριες).
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να μην χαμηλώσουν τις απαιτήσεις τους, να μην εξαπατηθούν από τις δήθεν προσπάθειες της κυβέρνησης περί «στήριξης» του συστήματος υγείας και να απαιτήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με συμβάσεις. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εντόπισαν νεκρό άνδρα - Συναγερμός στις αρχές

πτωμα

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα ήρθε ένας αλλοδαπός, σήμερα το απόγευμα στο σπίτι όπου διαμένει στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ένας ομοεθνή του, με τον οποίο συγκατοικούσαν. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο 42χρονος άνδρας ήταν νεκρός.

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Εξαφανίστηκε ανήλικη τουρίστρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Ηράκλειο: Παρ'ολίγον πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου