Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σύλλογος Γυναικών Αρχανών δεν θέλει τα ΤΑΕ κοντά στα παιδιά 

ΤΑΕ

για την εγκατάσταση των ΤΑΕ του Νομού στο Παλαιό Δημαρχείο Αρχανών
Ο Σύλλογος Γυναικών Αρχανών, σε ανακοίνωση του εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για τη παραχώρηση του διατηρητέου ιστορικού κτιρίου, απέναντι ακριβώς από τον Παιδικό Σταθμό για την εγκατάσταση των ΤΑΕ του Νομού στο Παλαιό Δημαρχείο Αρχανών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Καλούμε τον λαό των Αρχανών, τους φορείς, τον Σύλλογο γονέων παιδικού και βρεφικού και άλλους συλλόγους, να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ΤΑΕ στο συγκεκριμένο χώρο κοντά στα παιδιά. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να είναι θεατές σε κάθε είδους εικόνα που θα βλέπουν από την συγκεκριμένη υπηρεσία. Στο όνομα της αδυναμίας που υπάρχει σχετικά με την πάταξη της παραβατικότητας, καθώς και στις αιτίες που την προκαλούν, τόσο στην περιοχή μας όσο και γενικότερα στη χώρα, δεν θα δοθεί λύση με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Παλαιό Δημαρχείο, εδώ και τώρα!
Η καταπολέμηση του εγκλήματος έρχεται, συχνά, σε δεύτερη μοίρα, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυξημένα φαινόμενα παραβατικής δράσης. Οι κατευθύνσεις και η παιδεία που κυρίως δίνει το σύστημα στις δυνάμεις καταστολής, είναι ο έλεγχος των εργατικών κινητοποιήσεων και γενικότερα των διεκδικητικών αγώνων του λαού. Οι κάθε μορφής παραβατικές πράξεις που, κατά καιρούς, συμβαίνουν τόσο στο χώρο μας όσο και στα όρια του Δήμου μας, μπορούν κάλλιστα να ελεγχθούν από μιαν Αστυνομία επαρκώς επανδρωμένη που κύριο σκοπό, δράση και στόχο θα έχει την ασφαλή ζωή των κατοίκων και την καταπολέμηση κάθε παραβατικής συμπεριφοράς. Το πού θα εγκατασταθούν τα ΤΑΕ να είναι θέμα και πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι προσφοράς του Δήμου.

Αιτήματα

1) Να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι για αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για τη νεολαία και να προσληφθεί ανάλογο προσωπικό από τα αρμόδια Υπουργεία.
2)ΟΧΙ στην παραχώρηση του Παλαιού Δημαρχείου Αρχανών για την στέγαση των ΤΑΕ. Να δοθεί στους μαζικούς φορείς των Αρχανών, στους πολιτιστικούς Συλλόγους κλπ. για να στεγαστούν δωρεά.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό των Αρχανών να παλέψουν για τα παραπάνω και να τα διεκδικήσουν

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca

Βενιζέλειο

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που θορυβεί τις υγειονομικές αρχές του τόπου, μετά την περίπτωση του 35χρονου από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, "η γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη".
Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος και συμπλήρωσε πως όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια άλλη νόσο που θα μπορούσε να εμφανίσει το πρόβλημα πηκτικότητας στο αίμα της. Ηπερίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca" κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από τη Διοιίκηση του Βενιζελείου η οποία αναφέρει τα εξής:

"Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας.

Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, πρό 7ημέρου από την εισαγωγή της.

Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα."

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)

Κρήτη: Συναγερμός για 23χρονο που ήπιε ποντικοφάρμακο