Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων για το περιστατικό μεταξύ της μαθήτριας και του προέδρου του 15μελούς

αίθουσα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου για το περιστατικό με τη μαθήτρια που όπως κατήγγειλε η ίδια, δέχθηκε χαστούκι από τον πρόεδρο του 15μελούς όταν διαφώνησε με την συνέχιση της κατάληψης. Το ekriti.gr δημοσίευσε χθες τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση, όταν οπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, η μαθήτρια παραδέχθηκε ότι δεν τη χαστούκισε ο νεαρός και απέδωσε τα όσα κατήγγειλε, στον εκνευρισμό της.

Η ανακοίνωση:

1o  EΠΑΛ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  του 1oυ  EΠΑΛ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σχετικά με το περιστατικό διαπληκτισμού μαθητών

Ο σύλλογος  διδασκόντων  του  1ου  ΕΠΑΛ  Ηρακλείου,  μετά από  συνεδρίασή του  την  Τρίτη  7/11/2017  σχετικά  με το περιστατικό διαπληκτισμού δύο μαθητών  κατά τη διάρκεια  της  κατάληψης  του σχολείου τη Δευτέρα 6/11 , και μετά από διεξοδική εξέταση του θέματος, διαψεύδει την πληροφορία που δημοσιεύθηκε για χειροδικία  (χαστουκισμό) εναντίον  μαθήτριας από συμμαθητή της, επειδή δεν επιθυμούσε τη συνέχεια της κατάληψης. 
Πιο συγκεκριμένα,  και σύμφωνα  με τις  προσωπικές  μαρτυρίες των  δύο  μαθητών  που εμπλέκονται  στο περιστατικό, αλλά και συμμαθητών τους, αυτοί διαπληκτίστηκαν, χωρίς όμως να υπάρξει χειροδικία (χαστουκισμός) , όπως ατυχώς αναφέρθηκε αρχικά από την ίδια τη μαθήτρια, εν βρασμώ ψυχής. Δυστυχώς τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν και  διόγκωσαν το  περιστατικό,  χωρίς  να εξακριβώσουν την  πληροφορία,  που ψευδώς τους διοχετεύθηκε και χωρίς να περιμένουν την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.  Στα πλαίσια της  «πληροφόρησης» όμως, από κάποια μέσα, εκτέθηκαν και προσωπικά δεδομένα του μαθητή, πράγμα το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο. Το δημόσιο σχολείο είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να είναι πιο προσεκτικά στην αναμετάδοση ειδήσεων και ειδικά σε ό,τι αφορά στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, αφού η διόγκωση γεγονότων και η διαπόμπευση, πλήττουν όχι μόνο τους  εμπλεκόμενους, αλλά και όλη τη σχολική κοινότητα, δυναμιτίζοντας  το κλίμα μεταξύ των μαθητών και δυσχεραίνοντας  το παιδαγωγικό έργο  του σχολείου  Ως σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ θεωρούμε απαραίτητη την αποκατάσταση της αλήθειας , τόσο για την υπόληψη των μαθητών μας όσο και για την ομαλοποίηση της σχολικής ζωής.

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Το 15μελες μαθητικό συμβούλιο
και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο Πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των εργασιών θα κλείσει προσωρινά το νότιο τμήμα του πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς). Η πρόσβαση στο υπόλοιπο ανοιχτό τμήμα του πάρκου θα γίνεται από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Βίγλας και από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Γερωνυμάκη.

Κλειστή θα παραμείνει για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών η είσοδος επί της Χαριλάου Τρικούπη και η πρόσβαση (σκαλοπάτια) από την τάφρο των ενετικών τειχών.

Οι εργασίες πρόκειται να επεκταθούν σημειακά και σε αλλά τμήματα του πάρκου και η συνολική τους διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης