Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου έκοψε την πίτα του

ροταριανος ομιλος ηρακλειου

Με την παρουσία του Διοικητή της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Γρηγόρη Γρηγορόπουλου, πολλών Ροταριανών και φίλων του Ομίλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, με το φλουρί να «πέφτει» στην δικηγόρο κ. Αντιγόνη Βαρδάκη.
 

ροταριανος ομιλος ηρακλειου

ροταριανος ομιλος ηρακλειου , by meropi

Σε πανηγυρική συνεστίαση στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy, ο Πρόεδρος του Ρ. Ο. Ηρακλείου Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης βράβευσε τους εκπροσώπους τριών Κρητικών εταιρειών για το πλούσιο έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επιτελούν, στηρίζοντας τόσο τις δράσεις του Ρ.Ο.Η. όσο και άλλων φορέων. Πρόκειται για τις εταιρείες Λυραράκης Γ.Ε.Α., Σαλάτες Οικονομάκης Α.Ε. και Αρτοζαχαροπλαστίο Σπυριδάκης, οι οποίες με την στάση τους αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για κάθε εταιρεία.

ροταριανος ομιλος ηρακλειου

ροταριανος ομιλος ηρακλειου , by meropi

Ακολούθησε η εισδοχή ενός νέου μέλους, του ιδιοκτήτη του Αρτοζαχαροπλαστείου Σπυριδάκης, Στέλιου Σπυριδάκη με ανάδοχο τον π.Πρόεδρο του Ρ.Ο.Η. Νίκο Χουχουρέλο και η απονομή από τον Δ/τη της 2470 Περιφέρειας Γρ. Γρηγορόπουλου, της κονκάρδας υποστηριχτή του Διεθνούς Ρόταρυ στον Πρόεδρο του Ρ.Ο.Η. Μιχάλη Ζωγραφάκη Σφακιανάκη, στον ρ. Νώντα Χαρωνίτη και στον ρ. Γιάννη Ιεραπετρίτη.

ροταριανος ομιλος ηρακλειου

ροταριανος ομιλος ηρακλειου , by meropi

Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Η. δώρισε επίσης στον Δ/τη της 2470 Περιφέρειας μια παραδοσιακή βούργια με Κρητικά προϊόντα, ένα σετ κρασιών Λυραράκης, ένα βιβλίο για την Κρήτη και το Λεύκωμα 50 ετών του Ρ.Ο.Η. και στην βοηθό Δ/τη Μ. Αρχοντουλάκη ένα γούρι για το 2016.
 
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης Ροταριανοί από τους Ομίλους Ηράκλειο Candia, Ηράκλειο Ν. Καζαντζάκης, Χανίων, Φιλοθέης και Βερολίνου, καθώς και ο π. Βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης.
 
 

Κρήτη

Λασίθι

Σεισμός - Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

Επιστροφή στις τάξεις για τους μαθητές Γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις αλλά και λεπτομερή εξέταση του ζητήματος με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, απόψε, αργά το απόγευμα, οριστικοποιήθηκε η - προσωρινή - μετεγκατάσταση των εκπαιδευτικών μονάδων (Γυμνάσιο και Λύκειο) Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που επλήγησαν από τον σεισμό, σε άλλα κτήρια, έως ότου αποκατασταθεί το υπάρχον. 

Αύριο, Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στη δια ζώσης εκπαίδευση και στην ομαλότητα, σε κτήρια απολύτως ασφαλή κι ελεγμένα ώστε να συνεχιστεί το εκπαιδευτικο έργο, όπως ομόφωνα απεφάνθη η επιτροπή Παιδείας, και οι Δ/ντες κ.κ.Κρασανάκης Γεώργιος,Βογιάκη Ελένη,η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου,κα. Σπανάκη Μαρία .

Η απόφαση Δημάρχου, στην οποία και θα βρείτε αναλυτικά τους χώρους μεταστέγασης:

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  2. Την από 27-9-2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με άμεση εφαρμογή του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  3. Τις κρατούσες έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο μας λόγω του μεγάλου σεισμού με επίκεντρο τον όμορο και γειτονικό Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
  4. Την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης του Δήμου σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω σεισμού.
  5. Τις από 29-9-2021 αυτοψίες ελέγχου στα σχολικά κτίρια του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από το αρμόδιο Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας της Κτ.Υπ. Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).
  6. Τις άμεσες εργασίες προετοιμασίας που εκτέλεσε ο Δήμος στις σχολικές υποδομές των σχολικών κτιρίων.
  7. Την ανάγκη δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Τζερμιάδων καθώς αποτελεί αποκλειστική προτεραιότητα η στέγαση και η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.
  8. Το ΦΕΚ Β 4187 από 10/10/2021 που αφορά «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/κατά την έναρξη του σχολικού τους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.»< >Την ομόφωνη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας η οποία ελήφθη με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Ενιαίου Λυκείου Τζερμιάδων κυρίου Γιώργου Κρασανάκη, της Διευθύντριας Γυμνασίου Τζερμιάδων κυρίας Ελένης Βογιάκη και της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου κυρίας Μαρίας Σπανάκη, σχετικά με την στέγαση των σχολικών μονάδων Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.Την διάθεση χώρων για την προσωρινή στέγαση των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω του κατεπείγοντος και σύμφωνα με την από 25-10-2021 ομόφωνη εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ως εξής:

< >Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ενιαίου Λυκείου Τζερμιάδων διατίθενται όλες οι αίθουσες του Γυμνασίου Τζερμιάδων (παλαιό κτίριο) πλην της δυτικής πτέρυγας η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη.

Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Γυμνασίου Τζερμιάδων διατίθενται όλες οι αίθουσες του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τζερμιάδων (παλαιό κτίριο) ΚΑΙ μία (1) αίθουσα (δυτική αίθουσα) από το νεότερο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τζερμιάδων όπου στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου.

Επιπλέον ανάγκες σε αίθουσες όπου απαιτούνται (στέγαση γραφείου καθηγητών Γυμνασίου Τζερμιάδων κλπ) πρόκειται να καλυφθούν με προμήθεια προκατασκευασμένων οικίσκων.Η παρούσα ισχύει από έκδοσή της και έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη και αποκατάσταση του πληγέντος από τον σεισμό της 27ης-9-2021 κτιρίου του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Τζερμιάδων και η αποκατάσταση του κτιρίου πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου (όπως έχουν υποβληθεί στα αρμόδια Εθνικά προγράμματα και Υπουργεία για χρηματοδότηση) και ανακαλείται με νεότερη απόφαση Δημάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σκαλανίου - Κατάληψη από τους γονείς

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Στην τελική ευθεία η στέγαση των μαθητών σε λυόμενα

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

ESPA BANNER