Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Λογιάδης γαι τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ο Γιώργος Λογιάδης

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό απήυθυνε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος, Λογιάδης, σχετικά με  τη διόρθωση στην υπ’ αριθμόν 104627/ΓΔ5  εγκύκλιο της 10ης  Αυγούστου   ώστε να ληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

"Στην επιστολή διαμαρτυρίας που μας απέστειλε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.) πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση με την υπ’ αριθμόν 104627/ΓΔ5  εγκύκλιο της 10ης  Αυγούστου  αποφάσισε να εξαλειφθούν  τα κοινωνικά κριτήρια (χωρίς στοιχειώδη αιτιολόγηση) από την μοριοδότηση, για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  

Οι τρίτεκνοι τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι ενάντια σε κάθε μέτρο δημογραφικής πολιτικής αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά ώστε να υποκλέψει την ψήφο των  Ελλήνων οικογενειαρχών (τρίτεκνων-πολύτεκνων), συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης (νόμος Γαβρόγλου) για αποδόμηση κάθε μέτρου δημογραφικής πολιτικής από τα ελάχιστα που έχουν μείνει.

Η Π.Ο.Τ. δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την πολιτική/στάση έναντι των οικογενειών με πολλά τέκνα (3 και άνω). 

Επισημαίνει επίσης,  ότι  η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική, και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση,   λόγω του ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι από τους πιο γερασμένους παγκοσμίως.

Αναφέρουν, ότι θα έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα στην απορρόφηση του αναλογούντος ποσού των 32 δις. Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης(Πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ).

Ενώ  με λύπη διαπιστώνουν  ότι και η παρούσα  κυβέρνηση δεν έχει την θέληση να λάβει ουσιαστικά και με προοπτική μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Δεδομένου ότι τα πολλά παιδιά, είναι το μέλλον της Ελλάδος.

Ερωτάται η κα. Υπουργός;

Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση διόρθωση της ανωτέρω εγκυκλίου ώστε να ληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών;"

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Σημαντικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι

Είκοσι μία ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και 13 ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr τα προβλήματα και η αγανάκτηση των κατοίκων που επλήγησαν τα ρίχτερ, παραμένουν χωρίς να έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από τους αρμόδιους φορείς. 

Κι αυτό  διότι δεν γίνονται δεκτά στοιχεία κατοίκων από όλα τα χωριά των Δήμων Αρχανών - Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας αν και στο σύνολό τους έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι. Πρόκειται για τους οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί την 1η φορά οπότε και εκδόθηκε το ΦΕΚ που συμπεριελάμβανε τις περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται κρατική αρωγή. 

Μέχρι και σήμερα, 21 ημέρες μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση διότι το σύστημα δεν τους δέχεται και όπως επισημαίνει άνθρωπος που έχει γνώση πάνω στο θέμα, αυτό οφείλεται διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες περιοχές. 

Επίσης, εκτός ...πλαφόρμας παραμένουν και οι Δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου αλλά περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας που επίσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

ESPA BANNER