Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών

Μηνας Σταυρακάκης

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης για τη χρηματοδότηση του Δήμου Βιάννου με το ποσό των 262.600 ευρώ.

Μια χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε μετά την απόφαση του Υπουργού να χρηματοδοτήσει από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, τους μικρούς και ορεινούς Δήμους της χώρας με το ποσό των 24.300.000 ευρώ, για την κάλυψη είτε λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητες και έργα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βιάννου αναφέρει στην επιστολή του: 
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 262.600 €, μετά την απόφαση σας για τη χρηματοδότηση των μικρών και ορεινών Δήμων της χώρας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, που αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα των Δήμων της πατρίδας μας και η προτεραιότητα που δίνεται στους μειονεκτικούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη μάχη για την εξυπηρέτηση των δημοτών με πάρα πολλές ελλείψεις, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα μάλιστα στις σημερινές που είναι πρωτόγνωρες και που όλοι βιώνουμε.

Σας διαβεβαιώνω ότι με συλλογικές αποφάσεις θα προβούμε άμεσα στην καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών προς όφελος των δημοτών μας.
Σας ευχαριστώ και πάλι».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έπεσαν πάνω στα "μπλόκα" και κατέληξαν στο αυτόφωρο

τροχαία

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας χθες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Έλεγχοι που αφορούσαν κυρίως σε τροχονομικές παραβάσεις μιας και τα τροχαία έχουν εισβάλλει ξανά στην καθημερινότητά μας μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και τη νύχτας που πέρασε, η τοπική ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συνολικά αυτόφωρες συλλήψεις οδηγών για παραβάσεις του ΚΟΚ, σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι οδηγοί που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο να μην έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σχολιάζουν κύκλοι της Αστυνομίας καθώς η επικίνδυνη και παράνομη οδήγηση, δεν έχει θέση στη ζωή μας.