Κρήτη

Ηράκλειο

Νερό τέλος από το Φράγμα Αποσελέμη - Πότε θα χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες ποσότητες

φραγμα αποσελεμη.jpg

Δραματική είναι η κατάσταση στο Φράγμα  Αποσελέμη το οποίο διαθέτει νερό για τους υπόλοιπους δύο μήνες, για τους τρεις δήμους: Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου.
Οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ των τριών Δήμων επισκέφθηκαν το διϋλιστήριο του φράγματος στα Αγριανά όπου όπως ενημερώθηκαν, το νερό επαρκεί για δύο ακόμη μήνες, με ροή 750 κυβικά την ώρα και μετά... τέλος!
Οι προεδροι των ΔΕΥΑ, με αποφάσεις που θα ληφθούν από τα δημοτικά συμβούλια, θα προτείνουν να σταματήσει άμεσα, μέσα στις επόμενες 10 μέρες, η παροχή του νερού από το φράγμα, ώστε να κρατηθούν ποσότητες για τους δύσκολους μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ πρέπει να μείνει νερό ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το διϋλιστήριο.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για 8 νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Ηρακλείου, δύο από τις οποίες θα γίνουν σε Βασιλειές και Δαφνές, δύο περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα το περασμένο καλοκαίρι. 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πέρυσι στο φράμπα μπήκαν 3 εκατομμύρια κυβικά νερού και φέτος μόλις 200.000!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο στον κόμβο... καρμανιόλα (φωτο)

Τροχαίο

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στους δρόμους της Κρήτης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στον κόμβο του Σκαλανίου όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες.

Ευτυχώς, από το τροχαίο δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο οι υλικές ζημιές που διακρίνονται στις φωτογραφίες.

Ειδήσεις σήμερα

Λίνα Μενδώνη από Ηράκλειο: "Θα δοθεί προτεραιότητα στα Νεώρια"

Κρήτη: Ο αγώνας δρόμου φέρνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"