Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Νέος πρόεδρος στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

Image
ξενοδοχοϋπάλληλος
 clock 15:36 | 04/05/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Καθήκοντα προέδρου στο Σωματείο Ξενοδοχυπαλλήλων Νομού Ηρακλείου αναλαμβάνει ο Νίκος Κοκολάκης μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος προέδρου, Γιώργου Αρετίνη.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο νέος πρόδροες του Σωματείου αναφέρει τα εξής:

Μετά από χρόνια προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου  αποχωρεί ο Πρόεδρος Αρετίνης Γιώργος. Έγινε ανασυγκρότηση  του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο   με επέλεξε  να ηγηθώ σε αυτό το ιστορικό Σωματείο. Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολλά, σε ένα κλάδο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανοδική πορεία που έχει χρόνο με τον χρόνο , τα τεράστια έσοδα που εισπράττουν οι ξενοδόχοι αλλά και την  προσφορά στην οικονομία της χώρας. 
Εμείς οι εργαζόμενοι απαιτούμε να υπάρχει ίση μεταχείριση ανεξαρτήτως ηλικίας - να τηρούνται τα ωράρια εργασίας – να σταματήσει η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και η εκμετάλλευση των εργαζομένων να μην υπάρχουν  μισθολογικές ανισότητες αλλά γενικότερα να σταματήσει η  απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων που έχουν επιφέρει τα  μνημόνια.
Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν σε ένα περιβάλλον ασυδοσίας και αθέμιτου ανταγωνισμού και φιλοδοξούν να μεταχειρίζονται το εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό τους  ως ανειδίκευτους εργάτες. Τα ποσοστά της αδήλωτης και ψευδώς δηλωμένης εργασίας έχουν επιπτώσεις στους ίδιους τους εργαζόμενους και στην κοινωνική αστάθεια από την εισφοροδιαφυγή - εισφοροκλοπή.
Απαιτούμε επιτέλους από την Κυβέρνηση να βάλει τέλος σ’ όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επαναφέρει την υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των συμβάσεων, να ρυθμίσει τους όρους εργασίας και αμοιβής με τον ευνοϊκότερο όρο για τους εργαζόμενους, κατάργηση των ενώσεων προσώπων και επαναφορά του Εφάπαξ στην εικοσαετία. 
Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν να εντατικοποιήσουν  τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για να τηρείται η εργατική νομοθεσία και η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για να παλέψουμε μαζί και να πάρουμε πίσω όλα αυτά τα δικαιώματα εργασιακά-μισθολογικά-ασφαλιστικά που στα προηγούμενα  χρόνια  χάθηκαν με αποτέλεσμα την ανασφάλεια – την φτωχοποίηση – την εκμετάλλευση μας. Πρέπει να καταλάβουν οι ξενοδόχοι του νομού μας ότι οι εργαζόμενοι είναι τα θεμέλια των επιχειρήσεων τους που διασφαλίζουν την ποιότητα και την επιτυχία του τουρισμού. Ακόμα απαιτούμε την ενεργοποίηση της Ένωσης Ξενοδοχείων για να υπογράφουμε συμβάσεις.      
Σας γνωστοποιούμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε μετά την ανασυγκρότηση: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ :          ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                  
ΑΝΤ/ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝ.ΓΡΑΜΜ.:           ΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                                        
ΤΑΜΙΑΣ:                 ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                                     
ΑΝ.ΤΑΜΙΑΣ:           ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ     
 ΜΕΛΗ:         ΑΡΕΤΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΠΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΦΙΝΑΚΗΣ                                                       ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΛΥΠΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ,   ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,   ΚΑΝΤΙΔΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis