Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο επεισόδιο στο ... σήριαλ με το αεροδρόμιο Καστελίου!

καστελι

Σε... θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, καθώς όπως φαίνεται, αναβάλλεται και πάλι…

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας   Ζαχαρίας Καλογεράκης, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για  κοροϊδία δεκατριών χρόνων που εκθέτει προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και βουλευτή Ηρακλείου Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, μόλις πριν πέντε μέρες, εξήγγειλε την οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία δημοπράτησης για τα τέλη Ιουλίου.

Και προσθέτει ότι η εξέλιξη "εκθέτει τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος την ημέρα της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη βουλή ενημέρωνε την Εθνική Αντιπροσωπία ότι η δημοπράτηση οριστικά και αμετάκλητα θα γίνει τέλος Ιουλίου". 

Το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές της εβδομάδας.
 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης