Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

δια βίου μάθηση

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γνωστοποιείται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία νέων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλε – εκπαίδευσης, όντας προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω Covid-19. Τα προσφερόμενα προγράμματα, για τα οποία μπορούν να υποβάλλουν άμεσα αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι, είναι τα εξής: 

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1

Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα – “e-Επιχειρείν”

25

Χ

2

Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

25

Χ

3

Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή, κλπ)

25

Χ

4

Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών

25

Χ

5

Συμβουλευτική σταδιοδρομίας

25

Χ

6

Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση

25

Χ

7

Χρηματοδοτικά Προγράμματα / εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες

10

Χ

8

Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση

12

Χ

9

Αγγλικά για τον τουρισμό

25

Χ

10

Δημιουργία Ιστοσελίδας

50

Χ

 

Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω προγράμματα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο με εξ αποστάσεως παρακολούθηση και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, άνεργους και εργαζόμενους, νέους, φοιτητές, κλπ, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία και τόπο διαμονής. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτά αποτελεί ο κάθε εκπαιδευόμενος να διαθέτει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (Η/Υ, tablet, κλπ) με κατ’ ελάχιστον πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μπορέσει να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει επιτυχώς τα επιμορφωτικά προγράμματα.

Προκειμένου να παρακολουθήσουν τα ανωτέρω εκπαιδευτικά προγράμματα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως αποστείλουν - μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. δ/νση: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com - την πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση τους σκαναρισμένη/σαρωμένη.

Για την ένταξη στα προγράμματα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί μόνο για δυο (2) προγράμματα ταυτόχρονα, ενώ όταν ολοκληρώσει ένα από αυτά επιτυχώς έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα.

Τέλος σημειώνεται ότι η λειτουργία του ΚΔΒΜ Δ. Μινώα Πεδιάδας υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μινώα Πεδιάδας:  Τηλ. : 28910 41193, Email: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Δήμο Μαλεβιζίου «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την οικογένεια»

Κρήτη: Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ανεργία ζητούν τα Εργατικά Κέντρα

 

Ηράκλειο: 10.000 τουρίστες με 72 πτήσεις στο "Νίκος Καζαντζάκης" μέχρι την Κυριακή

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μάσκες και μετακινήσεις μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, έφεραν πρόστιμα

μασκα στο αυτοκινητο

Συνολικά 17 πρόστιμα των 300 ευρώ βεβαιώθηκαν σε ισάριθμους Κρητικούς, μετά τους ελέγχους της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, για μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 12 πρόστιμα, εκ των οποίων 1 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο, 4 στο Ηράκλειο και 4 στο Λασίθι.

Για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν 5 πρόστιμα, όλα στο Ηράκλειο.

Η ΕΛ.ΑΣ διενήργησε συνολικά 1.823 ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έβαλαν στο "μάτι" αυτοκίνητο και μηχανάκι αλλά τα χάρηκαν λίγο

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο