Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα εικόνα για το παραλιακό μέτωπο στον Κόκκινο Πύργο

Φοίινικες

Μια νέα, εντελώς διαφοροποιημένη εικόνα παρουσιάζει πλέον η παραλία του Κόκκινου Πύργου, μετά από τις ενέργειες καλλωπισμού και δενδροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. 
Μετά από δύο και πλέον εβδομάδες αναμονής, οι αρμόδιοι γεωπόνοι ενέκριναν την ποιότητα φοινίκων που έφθασαν στο Δήμο Φαιστού προκειμένου να φυτευτούν τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Κόκκινου Πύργου όσο και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Οι φοίνικες που συνολικά θα φυτευτούν είναι 30, ενώ ήδη για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η παραλία στον Κόκκινο Πύργο παρουσιάζει μια νέα εικόνα. 

Τις εργασίες των φυτεύσεων επόπτευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος συμβολικά φύτευσε έναν από αυτούς, στο πλαίσιο της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο παρουσία και των Αντιδημάρχων Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη. 
Αντίστοιχη παρέμβαση με δενδροφυτεύσεις αναμένεται να γίνει επίσης τις επόμενες ημέρες και στην είσοδο των Μοιρών, στο χώρο των παλιών σφαγείων. 

«Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, αλλά και η διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος αποτελούν σημαντικά στοιχεία για κάθε Δήμο και ειδικότερα για το παραλιακό μας μέτωπο που έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε δεδομένων των νέων συνθηκών» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει: 

«Οι δράσεις μας συνεχίζονται και στόχος μας παραμένει η ανάπλαση όσο το δυνατόν περισσότερων σημείων στο Δήμο με σκοπό την ανάπτυξη». 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επαναλειτουργεί το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης

μουσείο χριστιανικής τέχνης

Επαναλειτουργεί από την 1η Ιουλίου το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου, δίπλα τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι φρόντισαν να τηρηθούν στο ακέραιο τα μέτρα και οι συστάσεις των αρμοδίων κρατικών και επιστημονικών φορέων ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής περιήγηση σε όλα τα τμήματα και τις συλλογές του, στο πλαίσιο των προφυλάξεων που λαμβάνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας COVID-19.

Ειδικότερα, στην είσοδο και σε άλλους χώρους τοποθετούνται: περισχοίνιση ώστε να διαχωρίζονται οι επισκέπτες, πινακίδες με λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και ειδική σήμανση που θα καθορίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτών. Επίσης, η διαδρομή που έχει καθοριστεί ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός επισημαίνεται με ειδικές ευδιάκριτες πινακίδες και βέλη.

Ο κλιματισμός είναι ήδη από το ξεκίνημα της λειτουργίας εναρμονισμένος με τις συστάσεις που δίδονται σήμερα και η λειτουργία του είναι ασφαλής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, αλλά και με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους επισκέπτες μας, ενημερώνουμε ότι:
1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής
στο Μουσείο. Παρομοίως υποχρεωτική είναι και για τους εργαζόμενους. Μόνο για τα παιδιά
είναι προαιρετική.
2. Η απόσταση των 2 μέτρων ανάμεσα στους επισκέπτες είναι επίσης υποχρεωτική.
3. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά.
4. Η είσοδος στον χώρο του πωλητηρίου είναι επίσης ελεγχόμενη και θα εισέρχεται ένας
επισκέπτης κάθε φορά.
5. Στην είσοδο και σε όλους τους χώρους υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά.
6. Οι επισκέπτες που μπορούν να παραμένουν ταυτόχρονα στο Μουσείο, αλλά
διασκορπισμένοι σε όλους τους χώρους και με αυστηρή τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων
δεν θα υπερβαίνουν τους 20. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών
(γκρουπ).
7. Παρακαλούνται οι επισκέπτες μας να επιλέγουν ανέπαφες συναλλαγές (με πιστωτικές ή
χρεωστικές κάρτες) για τα εισιτήρια και τις αγορές από το πωλητήριο.

Προσευχόμεθα και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα αυτή η περιπέτεια και να επανέλθουμε σε πλήρη δραστηριότητα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις που έχουμε ήδη προγραμματίσει.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ώς Κυριακή 09:30-15:30. Κάθε Δευτέρα το Μουσείο θα παραμένει κλειστό ώστε να πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες απολυμάνσεις.