Κρήτη

Ηράκλειο

Μήνυμα του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

χάρης μαμουλάκης

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, αναφέρει:

Η Ελλάδα θυμάται και τιμά τους Ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα. Τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης, εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία. Που δεν δείλιασαν ούτε στιγμή, όρθωσαν το ανάστημά τους και έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, το μήνυμα του αγώνα εκείνης της γενιάς, παραμένει επίκαιρο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς οι νεότεροι, οφείλουμε να λειτουργήσουμε ως οι θεματοφύλακες που θα προστατέψουν τα δημοκρατικά κεκτημένα από τις συμπληγάδες του φασισμού και της μισαλλοδοξίας.

Γιατί όπως είπε κι ο Τάσος Λειβαδίτης «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ανοίγουν ξανά τα γνωστά καφέ - μπαρ του Ηρακλείου

καφετέρια

Τις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν ξανά δύο κεντρικά καφέ -μπαρ του Ηρακλείου που τις προηγούμενες ημέρες σφραγίστηκαν, μετά από ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι επιχειρηματίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την 15νθημερη αναστολή της λειτουργίας τους και και για την επιβολή προστίμου κι έτσι το Διοικητικό Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η επαναλειτουργία τους.