Κρήτη

Στα Χανιά αεροπλάνα που θα προσγειώνονταν στο Ηράκλειο

πτηση

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν τις τελευταίες ώρες την Κρήτη.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στο "Νίκος Καζαντζάκης" δεν τα κατάφεραν με συνέπεια να αλλάξουν δρομολόγιο και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων "Ιωάννης Δασκαλογιάννης". Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, άλλα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αντί για το αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Κοπές δέντρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει κληθεί σε περίπου 6 περιστατικά κοπής δέντρων τα οποία ξεριζώθηκαν από την μανία των ανέμων με συνέπεια να βρεθούν στη μέση του δρόμου.
Κοπές δέντρων έγιναν σε Χερσόνησο, Ρέθυμνο και άλλες περιοχές ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι υψηλός. 

Διαβάστε επίσης: Με καθυθστέρηση έδεσε το πλοίο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δημήτρης έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

δωρεα οργανων

Στις 07.00 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, θύμα του τροχαίου στην Ιεράπετρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι γονείς του, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο άτυχος νέος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μηχανή του στον περιφερειακό δρόμο της Ιεράπετρας, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, που επιχείρησε να στρίψει.

Νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο στην Εντατική του Βενιζελείου, όμως τα τραύματα στο κεφάλι ήταν βαρύτατα...