Κρήτη

Στα Χανιά αεροπλάνα που θα προσγειώνονταν στο Ηράκλειο

πτηση

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν τις τελευταίες ώρες την Κρήτη.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στο "Νίκος Καζαντζάκης" δεν τα κατάφεραν με συνέπεια να αλλάξουν δρομολόγιο και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων "Ιωάννης Δασκαλογιάννης". Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, άλλα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αντί για το αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Κοπές δέντρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει κληθεί σε περίπου 6 περιστατικά κοπής δέντρων τα οποία ξεριζώθηκαν από την μανία των ανέμων με συνέπεια να βρεθούν στη μέση του δρόμου.
Κοπές δέντρων έγιναν σε Χερσόνησο, Ρέθυμνο και άλλες περιοχές ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά είναι υψηλός. 

Διαβάστε επίσης: Με καθυθστέρηση έδεσε το πλοίο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.