Κρήτη

Ηράκλειο

Μέτρα προστασίας για τους δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου ζήτησε η Περιφέρεια

ελβετικο φραγκο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αφού έλαβε υπ όψιν του :Το αίτημα του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου που αναπτύχθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Παντελή Αντωνιάδη

Με επιστολή του κ. Γιούνγκερ για τα «κόκκινα δάνεια»,  με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στην Ελληνική  Κυβέρνηση να προστατεύσει  ουσιαστικά και πραγματικά τους  Δανειολήπτες «κόκκινων δάνειων», παρέχοντας τους δικαίωμα προτιμήσεως έναντι των Funds.

Την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη ο οποίος εισηγήθηκε:
Την αποδοχή του αιτήματος των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και την αξιοποίηση της επιστολής Γιούνγκερ.

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Καλεί την Κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, να αξιοποιήσουν το σκεπτικό της 334/2016 οριστικής αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίστηκε η καταχρηστικότητα γενικών όρων των δανειακών συμβάσεων  και η αντικαταναλωτική συμπεριφορά των τραπεζών, ώστε να θεσπίσουν μέτρα προστασίας των Χιλιάδων συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα της συμπεριφοράς αυτής.
Να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχει η επιστολή  Γιούνγκερ, ώστε να θεσπιστούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους με την αναγνώριση του δικαιώματος τους να υποβάλλουν κατά προτεραιότητα δεσμευτική πρόταση εξαγοράς των δανείων τους, με τους ίδιους όρους, πριν αυτό εξαγοραστεί από τα Funds. 
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις θα δοθεί η δυνατότητα στους καλόπιστους δανειολήπτες να αποπληρώσουν  τα δάνεια τους, να διαφυλάξουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους και στις Τράπεζες  τη βιωσιμότητα τους.

Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύεται να λάβει  τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί η απόφασή του

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών