Κρήτη

Ηράκλειο

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού η διοίκηση του ΕΚΗ

20191209_161904.jpg

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, παρουσία και του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρονται τα εξής:
Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε ζητήματα όπως την λειτουργία των Σχολών Μετεκπαίδευσης, της αξιοποίησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και της προστασίας της απασχόλησης στον σχεδιασμό της επέκτασης της Τουριστικής Περιόδου.
Όσον αφορά στις Σχολές Μετεκπαίδευσης, ο Υφυπουργός εγγυήθηκε ότι θα ξεκινήσει στις 7/1/2020 και τα μαθήματα  θα διεκπεραιωθούν εώς τις 5/10/2020, ενώ οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10/4/2020, με σκοπό οι εποχικοί εργαζόμενοι να προλάβουν να έχουν διεκπεραιώσει την εκπαίδευση πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου.  Για τον λόγο αυτό μειώθηκαν οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης από 380 σε 304. Αναλυτικά, τον Γενάρη θα πραγματοποιηθούν 19 ημέρες μαθήματα, τον Φεβρουάριο 19 ημέρες και τον Μάρτιο 20 ημέρες. Το ΕΚΗ έθεσε στον Υφυπουργό, την αναγκαιότητα, αύξησης των Τμημάτων των συμμετεχόντων, αφού η Κρήτη αποτελεί την Ναυαρχίδα του Τουρισμού της χώρας.
Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος  η αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιουσίας της  Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο Κοκκίνη Χάνι, με σκοπό την στήριξη της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον νομό μας.
Και στις δύο περιπτώσεις ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε τόσο για την μελλοντική αύξηση των συμμετεχόντων, όσο και για την αξιοποίηση της περιουσίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Επίσης, λόγω των προβλημάτων στέγασης των σχολών, ο κ. Κόνσολας συμφώνησε στην πρωτοβουλία του ΕΚΗ για προσωρινή λειτοπυργία των σχολών στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Μια πρωτοβουλία, που είχε θετική ανταπόκριση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η οποία θα οριστικοποιηθεί την  ερχόμενη Παρασκευή.
Τέλος, στην συνάντηση τέθηκε και η αναγκαιότητα προστασίας της απασχόλησης, όσον αφορά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, με αναγκαίες αλλαγές ιδιαίτερα στην καταβολή των εποχιακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, για το οποίο ο Υφυπουργός θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας.
Η εν λόγω συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών τόσο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, όσο και των Σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ, και δεν είναι άλλα, από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Μαγείρων και ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας ν. Ηρακλείου, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό ν. Ηρακλείου. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ

Κρήτη

Εντυπωσίασαν οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

μάνος πυροβολάκης μέγαρο μουσικής

Μια ξεχωριστή βραδιά πρόσφεραν  οι μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη, πριν λίγες μέρες στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίοι πρόβαλαν μία φρέσκια εικόνα της κρητικής παράδοσης, μέσα από το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα! 

Οι μαθητές Λύρας και Τραγουδιού του Μάνου Πυροβολάκη, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με μελωδίες της Κρήτης, που χαρακτήρισαν με το παίξιμό τους οι πρωτομάστορες, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής, όπως ο Μανόλης Λαγός, ο Χαρίλαος Πιπεράκης, ο Θανάσης Σκορδαλός , ο Γιώργος Κουτσουρέλης , ο Κώστας Μoυντάκης, ο Nίκος Ξυλούρης, ο Ναύτης (Κώστας Παπαδάκης), ο Βασίλης Σκουλάς κ.α.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων λύρας που διδάσκει ο Μάνος Πυροβολάκης στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας , στο Ωδείο

Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στους Συλλόγους Κρητών Περιστερίου,

Πεύκης, Βριλησσίων και Αγίας Βαρβάρας.

Σ’ αυτό τον κύκλο μαθημάτων η διδασκαλία στηρίζεται στην αποτύπωση και μεταγραφή μελωδιών και σκοπών εξ ακοής, που στα χέρια των μαθητών βρίσκουν τη φυσική τους συνέχεια στο χρόνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.