Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Να περιοριστούν άμεσα οι χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών

Χάρης Μαμουλάκης

Τις χρεώσεις των τραπεζών που επιβαρύνουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τις συναλλαγές των πολιτών μέσω ATM άλλης τράπεζας, καθώς επίσης και τις χρεώσεις για επανέκδοση καρτών, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων 42 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να περιοριστούν άμεσα οι χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών των πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνοντας: «Την ώρα που όλοι καλούμαστε να χρησιμοποιούμε τη μέθοδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι τράπεζες αρνούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του Covid 19. Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει τους πολίτες, ειδικά τη στιγμή που 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν με ένα έκτακτο μηνιαίο βοήθημα των 533 €, 800 χιλιάδες επιχειρήσεις πλήττονται και 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη δυσυπέρβλητες δυσκολίες».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των παραπάνω χρεώσεων (και ειδικά για την περίοδο κατά την οποία η χώρα λειτουργεί υπό τις έκτακτες συνθήκες), εάν αυτά θεωρούνται επαρκή, καθώς και για το εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό ή ακόμα και την εξάλειψη των εν λόγω χρεώσεων κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας