Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ποινικοποιήσει το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι"

Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας, επιχειρεί με ένα νομοσχέδιο - ντροπή για τη Δημοκρατία, να περιορίσει και να ποινικοποιήσει το Συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πτοείται από την κριτική και τις προειδοποιήσεις των θεσμικών φορέων, όπως για παράδειγμα της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, της συντονιστικής επιτροπής
των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, ή της Ένωσης Εισαγγελέων. Βλέπει ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας εξαντλείται, η οικονομία καταρρέει, η ανεργία εκτοξεύεται. Και αντί να λάβει μέτρα υποστήριξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, επιχειρεί να γυρίσει το ρολόι του χρόνου στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας, στο καθεστώς του κράτους - χωροφύλακα. Ο λόγος
είναι προφανής. Φοβάται τη φωνή της κοινωνίας. Του διαφεύγει όμως μια σημαντική «λεπτομέρεια»: Όποια μεθόδευση κι αν χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης και οι «άριστοι» του «επιτελικού» κράτους της ΝΔ, νικητής στο τέλος θα είναι η κοινωνία!».

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσοσμία από λύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου - Έκκληση στη ΔΕΥΑΗ

λυματα

Με την ανυπόφορη οσμή των λυμάτων που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά τους ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι των οδών Ηρακλή και Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, η ΔΕΥΑΗ δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν την δημοτική επιχείρηση για το πρόβλημα, ώστε συνεργείο να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

"Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν απαντούν δυστυχώς στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που κάνουμε στη ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ή να ανοίξουμε το παράθυρό μας. Κάνουμε έκκληση στην δημοτική επιχείρηση να στείλει τεχνικούς στην γειτονιά μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

(Φωτογραφία αρχείου)