Κρήτη

Ηράκλειο

Λιμάνι Ηρακλείου - ΤΑΙΠΕΔ: Σήμερα "κληρώνει" για το 67% των μετοχών του ΟΛΗ

λιμάνι ηρακλείου

Το πρώτο επίσημο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) θα αποτυπώσει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι το απόγευμα (17.00) οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται σε υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ο διαγωνισμός προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των υποψηφίων και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης του πλειοδότη.

Να σημειωθεί ότι αρχικώς η πρώτη φάση του διαγωνισμού είχε οριστεί για τις 30 Ιουλίου, ωστόσο πήρε παράταση. 

Για τον ΟΛΗ φέρονται να ενδιαφέρονται, ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, ξένες εταιρείες κρουαζιέρας και μεταφοράς containerships, ο όμιλος συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Γρύλου (Αviareps – Sky Express, Swissport Hellas, που έχει βάση στο Ηράκλειο), ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι (Minoan Lines), η Attica Συμμετοχών ή η ΑΝΕΚ, ίσως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κατασκευάζει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης και αποτελεί και έναν από τους ισχυρούς διεκδικητές για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενδεχομένως και ο ΟΛΘ ή και διεθνή σχήματα. Να σημειωθεί επίσης ότι στις οικονομικές καταστάσεις της Ελλάκτωρ αναφέρεται ότι η εισηγμένη εστιάζει στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια, όπως του Ηρακλείου.

Η θέση του νησιού και του λιμανιού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες υποδομές που προωθούνται στην Κρήτη (οδικά έργα, ενεργειακά projects, τουριστικές και οικιστικές επενδύσεις, η αξιοποίηση της έκτασης στις Γούρνες, το αεροδρόμιο στο Καστέλι κ.α.) έχουν μετατρέψει τη μεγαλόνησο σε επικείμενο εμπορικό, εμπορευματικό «κόμβο» με εξαιρετική σημασία.

Ο "Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε." έχει σήμερα το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2063. Έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες των:

 α) του παλαιού Ενετικού λιμένα, 

β) του λιμένα Λινοπεραμάτων και 

γ) των τριών αλιευτικών καταφυγίων: Λούτρα, Κερατόκαμπος και Άρβη. 

Οι κύριες δραστηριότητες της ΟΛΗ Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, φορτοεκφόρτωσης ξηρού χύδην φορτίου και γενικών συμβατικών φορτίων, δραστηριότητες κρουαζιέρας καθώς και παράκτιες μεταφορές επιβατών.

Ποιοι θα είναι οι τελικοί διεκδικητές του λιμανιού μένει, να φανεί μέσα στα επόμενες ώρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Της έριξε αποσμητικό στο πρόσωπο - Στο ψυχιατρείο ο δράστης

Γαύδος: Έκανε το τελευταίο του μπάνιο...

Ηράκλειο: Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε ένα mini ... οπλοστάσιο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συναγερμός για πυρκαγιά

Πυρκαγιά

Συναγερμός για νέα πυρκαγιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Το νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε ψηλά σε βουνό στην περιοχή της Μεγάλης Βρύσης δίπλα στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην επιχείρηση κατάβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Το θετικό είναι ότι η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο άτυχος παππούς που πνίγηκε για τα εγγόνια του

Αποκάλυψη Ράδιο Κρήτη: 2.500 ευρώ ανά στρέμμα για την αναμπέλωση - Επιδότηση και για τις χαρουπιές!

Ηράκλειο - Λεωφόρος 62 Μαρτύρων: Εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης

ESPA BANNER