Κρήτη

Ηράκλειο

Λαμπρινός: Περισσότερο φιλικό το Ηράκλειο ενόψει των Χριστουγέννων

Ηράκλειο

Επί τάπητος τέθηκε σήμερα το επιχειρησιακό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,το οποίο θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε θέματα αστυνόμευσης  και καθαριότητας με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, η οποία  σε συνδυασμό με την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, αναμένεται να γίνει περισσότερο φιλική στους δημότες και τους ξένους επισκέπτες της.
Το μήνυμα του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία ,υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου κ.α) είναι το Ηράκλειο να βελτιώσει όλες τις λειτουργίες του όχι μόνο την περίοδο των εορτών αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , δίνοντας έμφαση στην ρύθμιση του κυκλοφοριακού ,την παράνομη στάθμευση ,την καθαριότητα και άλλες δράσεις, για την αναβάθμισή της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Στη σύσκεψη, συμφωνήθηκε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ο σχεδιασμός, ώστε κλιμάκια της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας να επιτηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας την κίνηση ,να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες για την ακριβή ώρα διέλευσης των απορριμματοφόρων ώστε να φροντίζουν να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στα σημεία που έχουν οριστεί σε συγκεκριμένες ώρες, να πυκνώσουν τα συνεργεία του οδοκαθαρισμού και να ληφθεί μέριμνα για τη διευκόλυνση των δημοτών σε ότι παραστεί ανάγκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Διοικητές των Α’ και Β’ Αστυνομικών Τμημάτων, του Τμήματος Τροχαίας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Ρασούλης ,ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ .Μ.Παττακός ,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για τα καταστήματα κ. Μ. Χαιρέτης και στελέχη των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Κρήτη

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Ήρθα από την Κρήτη για να την αποχαιρετίσω (βίντεο)

το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

«Η Φώφη μας». Έτσι μιλούν για τη Φώφη Γεννηματά πολίτες που βρέθηκαν από το πρωί στη Μητρόπολη για να της πουν το τελευταίο αντίο.

Πολύς κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά.

Της «Φώφης τους», που ήρθαν από κάθε γωνιά της γης για να αποχαιρετίσουν.

Όπως ένας ηλικιωμένος άνδρας που ταξίδεψε από την Κρήτη. «Η Φώφη μας δίδαξε όλο τον πολιτικό κόσμο ήθος και εντιμότητα. Είναι άξια συνεχιστής της οικογένειας Γεννηματά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει», τόνισε.

Ένας άλλος άνδρας «ευχήθηκε», η Φώφη Γεννηματά «να πει μια κουβέντα στον πατέρα της να βρεθεί ένας σαν αυτόν σ’ αυτή τη χώρα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε πως «αν είχαμε άλλες 10 γυναίκες σαν τη Φώφη θα προχωρούσαμε πιο δυνατά, πιο δημιουργικά».

Και μια γυναίκα, με τα μάτια βουρκωμένα και τη φωνή να σπάει, επεσήμανε ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν «ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που θα αφήσει μεγάλο κενό».

 

 

 

ειδησεις σημερα

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της (βίντεο - φωτο)

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της (βίντεο)

 

ESPA BANNER