Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Τσουχτερά πρόστιμα και "λουκέτο" σε επιχειρήσεις

επιδομα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν δύο επιχειρηματίες στην Κρήτη οι οποίοι εν μέσω lockdown αποφάσισαν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Δυστυχώς όμως για εκείνους, η Αστυνομία ενημερώθηκε σχετικά κι έτσι επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε κέντρο αισθητικής στα Χανιά το οποίο λειτούργησε παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται την περίοδο αυτή. Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο οποίος κατά τη διάρκεια των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκε να λειτουργεί το cafe - bar του ξενοδοχείου.

Στο συγκεκριμένο επιχειρηματία βεβαιώθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ στην επιχείρηση μπήκε λουκέτο 15 ημερών. 

Συνεχίζονται οι παραβάσεις

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία στην Κρήτη χθες Δευτέρα, βεβαιώσε συνολικά 13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 24 για μη χρήση μάσκας και 107 για άσκοπες μετακινήσεις.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει από τη Δευτέρα η αγορά με click in shop και click away

Ηράκλειο: Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ... τους χάλασε το αλισβερίσι ναρκωτικών

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ από ξενοδοχοϋπαλλήλους για το επίδομα - Στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής

Κρήτη - κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο μία νέα παρτίδα εμβολίων

Κρήτη

ΑΔΜΗΕ: Τέθηκε σε λειτουργία το υπερσύγχρονο σύστημα STATCOM στην Κρήτη

admie_statcom_crete.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας η ηλέκτριση του υπερσύγχρονου συστήματος STATCOM στον Υποσταθμό «Ηράκλειο ΙΙΙ» στην Κρήτη.

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση STATCOM στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, με την οποία επιτυγχάνεται ο έλεγχος και η δυναμική ρύθμιση της τάσης του Συστήματος της Κρήτης.

Οι λειτουργικές δοκιμές του συστήματος ελεγχόμενης σύγχρονης αντιστάθμισης αέργου ισχύος (STATCOM) ολοκληρώθηκαν στις 20 Απριλίου 2021 σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ. Η νέα εγκατάσταση διασφαλίζει την ευσταθή λειτουργία του συστήματος της Κρήτης, επιτρέποντας την απόσυρση των παλαιωμένων και ρυπογόνων τοπικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής μόλις το νησί διασυνδεθεί πλήρως με το ηπειρωτικό σύστημα.

Το STATCOM Ηρακλείου περιλαμβάνεται στα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου και συγχρηματοδοτείται με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε σχετικά: «Με την κατασκευή και λειτουργία του STATCOM στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ΑΔΜΗΕ πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο για την άρση την ενεργειακής απομόνωσης του νησιού. Το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου ώστε να εισέλθει σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας. Ο Διαχειριστής συνεχίζει με προσήλωση τα έργα του με στόχο τη θωράκιση και τεχνολογική αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια».

ειδησεις σημερα 

ΑΔΜΗΕ: Ρεκόρ επενδύσεων το 2020 με ... άρωμα Κρήτης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Περιφερειακής Επαρχιακής Οδού Χανίων-Κισσάμου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο