Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Ο ιός ... έχει εισβάλλει στα σχολεία

Σχολεία - Κορωνοϊός

Την ώρα που στο Ρέθυμνο στο οποίο όπως όλα δείχνουν θα ισχύσουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα, εκατοντάδες μαθητές βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα, στο Ηράκλειο, η κατάσταση μοιάζει να είναι κάπως καλύτερη, όχι όμως στο επιθυμητό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί και στην ΠΕ Ηρακλείου, σχεδόν καθημερινά, τμήματα σχολικών μονάδων αναστέλλουν τη λειτουργία τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις, λουκέτο βάζει ολόκληρη η σχολική μονάδα.

Αυτό έγινε στην περίπτωση του Γυμνασίου Χερσονήσου το οποίο για τις επόμενες 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Σέγκο, στο σχολείο αυτό έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 4 θετικά κρούσματα. 

Την ίδια ώρα, σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Ηρακλείου, όπως περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο Προϊστάμενος, Μανώλης Μπελαδάκης.

Όπως είπε, σε σύνολο 348 σχολικών μονάδων και 27.388 μαθητών, μόλις 12 μαθητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, δηλαδή το 0.05%. Σε σύνολο 3.712 εκπιαδευτικών, το 0,5% έχει βρεθεί θετικό, δηλαδή 19 εκπαιδευτικοί, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπελαδάκη.

Στην ΠΕ Ηρακλείου, μόλις τέσσερα τμήματα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου, στο 76ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, Δημοτικό Σχολείο Αγίων Παρασκιών αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Λιμένος Χερσονήσου.

Τέλος, συνεχίστηκαν και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, μαθήματα δεν έγιναν στο 1ο, 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Ηρακλείου, καθώς και στα 1ο και 13ο Γυμνάσια.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τσουχτερό πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ

Ηράκλειο: Απίστευτες εικόνες από τα καμένα αυτοκίνητα

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER