Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους

Κινέζοι

Σύμφωνο για την προώθηση συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, συνυπέγραψε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο αναπληρωτής διευθυντής της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας Guizhou (νοτιοδυτικά της Κίνας) Zhou Zhongliang επικεφαλής αντιπροσωπείας αξιωματούχων της περιοχής. 
Στην συνάντηση στη Περιφέρεια, συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η γεν. διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου και η διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού Μάρω Αντωνακάκη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης καλωσορίζοντας την Κινεζική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.  

Κινέζοι

Κινέζοι, by gpapadakis

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε: «Μια ακόμα Κινεζική αντιπροσωπεία αυτή τη φορά με αξιωματούχους από την επαρχία Guizhou επισκέπτεται την Κρήτη. Βεβαίως οι συνεργασίες είναι θεμιτές, τις επιδιώκουμε στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που υλοποιούμε, ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα επιθυμητά, χειροπιαστά αποτελέσματα για συνεργασίες σε παραγωγικό επίπεδο σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα με συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων. Σήμερα υπογράφουμε το μνημόνιο συνεργασίας με την συγκεκριμένη επαρχία της νοτιοδυτικής Κίνας και ευελπιστούμε να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα…» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. 

Από την πλευρά του ο Zhou Zhongliang αναπληρωτής διευθυντής της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας     Guizhou σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Κρήτη είναι το λίκνο του πολιτισμού στην Ευρώπη. Η ιστορία, ο πολιτισμός χιλιάδων ετών του νησιού είναι τόσο σπουδαίος όπως σπουδαία είναι η Κινεζική ιστορία, πολιτισμός. Αγαπάμε την Κρήτη, έχει παγκοσμίως από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, γνωρίζουμε ότι το νησί παράγει λάδι και κρασί άριστης ποιότητας, θέλουμε η επαρχία μας να ξεκινήσει συνεργασίες με την Κρήτη και για αυτό το λόγο βρισκόμαστε στο νησί υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο».      

Το Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κινεζική επαρχία Guizhou που συνυπογράφηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τον Zhou Zhongliang αναπληρωτή διευθυντή της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της επαρχίας     Guizhou αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες, με βάση την ισότητα και το αμοιβαίο όφελος, για την προώθηση των φιλικών επαφών των λαών τους και των οικονομικών και εμπορικών ροών μεταξύ των δύο επαρχιών (περιφερειών), και να πραγματοποιούν συναλλαγές και συνεργασίες στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, του εργατικού δυναμικού κλπ.». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αλλιώς περίμεναν το καλοκαίρι οι επαγγελματίες ταξί

ταξί κορωνοϊός

Λίγο η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία, λίγο η κακή - μέχρι στιγμής - πορεία του τουρισμού, λίγο η συνήθεια της καραντίνας, και οι επαγγελματίες ταξί αντιμετωπίζουν μία κατάσταση στα μέσα Ιουνίου, που σίγουρα δεν περίμεναν.

Η χαλάρωση των μέτρων, ο καλός καιρός και το άνοιγμα της εστίασης, ήταν ελπιδοφόρα μηνύματα τον Μάιο, που όμως δεν μεταφράζονται σε δουλειά τον Ιούνιο.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη ο ΓΓ του Σωματείου Ταξί Ηρακλείου Γιάννης Σπιθάκης, περιέγραψε την καθημερινότητα των ταξί στο Ηράκλειο, που εξαντλείται σε ελάχιστες κούρσες μέσα στην πόλη. Τα μακρινά δρομολόγια από λιμάνι και αεροδρόμιο, όπως γινόταν τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια, ανήκουν στο παρελθόν.

"Την κατάσταση σώζουν οι εργαζόμενοι σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο οι οποίοι προτιμούν το ταξί για την μετάβαση στη δουλειά τους, μέσα στην ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητά μας, αλλά και όσοι μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα για τον εμβολιασμό τους. Τους πηγαίνουμε και τους επιστρέφουμε. Οι Ηρακλειώτες κρατούν ζωντανή τη δουλειά μας και τους ευχαριστούμε", τονίζει ο κ. Σπιθάκης.

"Οι ώρες αναμονής στις πιάτσες για μία κούρσα είναι μία καθημερινότητα και το κακό είναι ότι δεν βλεπουμε φως στον ορίζοντα", λέει απογοητευμένος ο ΓΓ του Σωματείου Ταξί.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πλέον στους δρόμους της πόλης κυκλοφορεί πλέον το σύνολο των ταξί, δηλαδή 530 οχήματα, ενώ την περίοδο της καραντίνας και των αναστολών, περίπου τα μισά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: "Χάνονται" οι παραλίες του νησιού - Γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Η Ελένη Παπαθανασίου στο Ράδιο Κρήτη για τα μέτρα Τροχαίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)