Κρήτη

Ηράκλειο

Κοσμοσυρροή στη ΔΟΥ Ηρακλείου για εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής

Εφορία

Το έλα να δεις … παρατηρείται αυτές τις μέρες στη μεγαλύτερη ΔΟΥ της Κρήτης, τη ΔΟΥ Ηρακλείου, καθώς όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι φορολογούμενοι αφήνουν φορολογικές εκκρεμότητες την … τελευταία στιγμή!

Κοσμοσυρροή παρατηρείται στα κατά τόπους γκισέ ενώ εκτίμηση των επικεφαλής της Εφορίας είναι ότι θα δοθεί κάποια παράταση χωρίς όμως αυτό να έχει ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, και την ερχόμενη Τρίτη, η ΔΟΥ θα εξυπηρετήσει το κοινό εξαιτίας της πολύ μεγάλης προσέλευσης. Οι περισσότεροι σπεύδουν στο τμήμα Οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή την κατάθεση πινακίδων, αν και φέτος η εικόνα είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρυσι αφού πέρυσι πολλοί ήταν εκείνοι που παρέδωσαν τις πινακίδες τους καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Κόσμος σπεύδει επίσης στο Μητρώο αλλά και στο Κεφάλαιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, και φέτος – έστω και την τελευταία στιγμή – πολλοί προχωρούν σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές.

Να σημειωθεί πάντως, ότι, επίσημα τουλάχιστον, εκπνέει αύριο η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να εξοφλήσουν τα Τέλη του 2018. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών. 

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.  Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. 

Κάποιες τράπεζες ακόμη κι εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.
Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως αύριο. Αν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα. 

Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.
Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία έως αύριο…

Ελένη Μπουρμά

Κρήτη

Γιώργος Ξυφαράς: Ο νέος επικεφαλής των οικονομικών στην Παγκρήτια Τράπεζα

Γιώργος Ξυφαράς

Τη θέση του CFO (Chief Financial Officer) στην Παγκρήτια Τράπεζα ανέλαβε ο Γιώργος Ξυφαράς.
Ο κ. Ξυφαράς έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης με ανάλογο αντικείμενο και διαθέτει πολύ μεγάλη και μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό χώρο.
Ενδεικτικά αναφέρονται θέσεις ευθύνης του ως Finance & Operations Director και αργότερα ως CFO στην Praxia Bank, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών στον Όμιλο της Eurobank, με σημαντική συμβολή στη μετάπτωση των δεδομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα πληροφοριακά συστήματα της τράπεζας.
Στο Νέο Τ.Τ. ο κ. Ξυφαράς ήταν επίσης Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου, καθώς εργαζόταν ήδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως Chief Financial & Operations Officer όπου και έπαιξε ρόλο καθοριστικό στην αναδιάρθρωση της τράπεζας και των πληροφοριακών της συστημάτων, αλλά και μετέπειτα στην απαιτητική διαδικασία της διάσπασής της σε good και bad bank.
Μεγάλη είναι επίσης η εμπειρία του σε θέματα compliance και risk.
Ενδεικτικά αναφέρονται τέλος ανάλογες θέσεις ευθύνης στην Marfin, στην Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα και πολύ νωρίτερα στη Δωρική και στην ΝWB.
Έχει σπουδάσει οικονομικά με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα τραπεζικά, έχει συμμετάσχει δε σε πλήθος διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών στον τραπεζικό χώρο.