Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Μεγάλη προσέλευση πολιτών για τα rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας (φώτο)

Rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας

Μεγάλη είναι η προσέλευση των πολιτών του Ηρακλείου που επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.

rapid test - πλατεια ελευθεριας
rapid test - πλατεια ελευθεριας

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο ekriti.gr, οι πολίτες περιμένουν στην ουρά, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ.

Μεγάλη προσέλευση για τα  Rapid test
Μεγάλη προσέλευση για τα Rapid test

Τα δωρεάν rapid test, διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ  καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ενώ οι πολίτες για να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους.

Ειδήσεις σήμερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάλεσε τους φίλους του και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία για το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" κρουσμάτων - Μείωση στις νοσηλείες

 

Gossip - LifeStyle

Eurovision 2021: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

eurovision

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην αποστολή της Ισλανδίας στην Εurovision και για αυτό το λόγο όλα τα μέλη έχουν μπει σε καραντίνα μέχρι να κάνουν μοριακά τεστ.

Η ανακοίνωση της EBU:

«Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ρουτίνας την Κυριακή 16 Μαΐου, ένα μέλος της ισλανδικής αντιπροσωπείας έδειξε θετικό για το COVID-19. Σύμφωνα με το αυστηρό μας πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, αυτό το άτομο έχει πλέον απομονωθεί και ως προληπτικό μέτρο, τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας τους θα υποβληθούν επίσης σε δοκιμή PCR και θα απομονωθούν. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η ισλανδική αντιπροσωπεία δεν θα παρευρεθεί τώρα στην εκδήλωση Τυρκουάζ Χαλί αυτοπροσώπως σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 16 Μαΐου).

Θα έχουμε περαιτέρω ενημερώσεις σε εύθετο χρόνο και θα στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας σε ολόκληρη την αντιπροσωπεία. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2021 πραγματοποιείται φέτος με την πλήρη υποστήριξη και βοήθεια των ολλανδικών αρχών. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παράγουμε μια πλήρως ασφαλή εκδήλωση COVID 19, και η υγεία και η ευημερία όλων όσων συμμετέχουν, εργάζονται στην εκδήλωση ή στο κοινό είναι η πιο σημαντική προτεραιότητά μας.

Μια σειρά αυστηρών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης, της κοινωνικής απόστασης και των τακτικών δοκιμών έχουν επιβληθεί σε όλους κατόπιν συμβουλών των επαγγελματιών υγείας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την υποστήριξη των αρχών σε αυτό, και προς όλες τις αντιπροσωπείες, το πλήρωμα, το προσωπικό του χώρου και τους εργολάβους για την πρόθυμη συνεργασία τους για να διασφαλίσουμε ότι ο Διαγωνισμός μπορεί να λάβει χώρα.»

Διαβάστε επίσης Σωτηροπούλου: «Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι μια διαφορετική επιλογή ανθρωπότυπου»