Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός - Ηγουμενίδης: Εντός εμβολιασμού τα «γαλάζια» στελέχη

Νίκος Ηγουμενίδης

Στη Βουλή φέρνει με αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης την κατεπείγουσα επιστολή του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» προς τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την συνεχιζόμενη μη αναφορά-συμπερίληψη της πάθησης της πνευμονικής υπέρτασης στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου COVID-19.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Ασθενών, στις επικείμενες φάσεις του εμβολιασμού «δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση» και ζητά την «άμεση ένταξη των ασθενών με πνευμονική υπέρταση στην φάση α’ του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου».

Από την πλευρά του, με την κοινοβουλευτική αναφορά ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης  ζητά άμεσα ενημέρωση και τονίζει:  «Αν όντως ισχύει ότι οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση δεν συμπεριλαμβάνονται στην προτεραιοποίηση και στις επόμενες φάσεις του εμβολιασμού, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντί "γαλάζια" ή άλλα στελέχη να αποκτούν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Ο κατάλογος της προτεραιοποίησης οφείλει να τηρείται, να είναι κρυστάλλινος, επαρκώς και επιστημονικώς τεκμηριωμένος και να μην αφήνει κανενός είδους παράθυρο παρερμηνείας».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης από «Σωτηρία»: Από Απρίλιο θα έχουμε περισσότερα εμβόλια

ΝΔ για Δρίτσα: Βάναυση προσβολή στα θύματα

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Rapid test στις Γούρνες από τον ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - "Ανοίξτε μας τώρα"

γυμναστές

Δυναμικό παρόν στο πλαίσιο της πανελλήνιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έδωσε σήμερα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου. 

Η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε ειρηνικό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος
αθλητικά παπούτσια στο έδαφος

Αφορμή για τη συγκέντρωση, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των γυμναστηρίων η οποία έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σε δεινή οικονομική θέση καθώς όπως λένε, η στήριξη από πλευράς πολιτείας, είναι κάτι περισσότερο από ανεπαρκής. 

διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
διαμαρτυρία γυμναστών έξω από την Περιφέρεια Κρήτης
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής
άφησαν στο έδαφος συμβολικά, είδη γυμναστικής

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων τοποθέτησαν συμβολικά στο έδαφος αθλητικά παπούτσια και άλλα είδη γυμναστικής.

 

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα σταματήσουν τα sms στο 13033

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό