Κρήτη

Ηράκλειο

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σωκράτη Βαρδάκη για την εξέταση ειδικών μαθημάτων

Invalid Scald ID.

«Να εξεταστούν οι υποψήφιοι μαθητές στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα, στον τόπο διαμονής τους», ζητά με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, μετά από αυτή της 30ης Μαΐου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με αναφορά που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης και την επιστολή της ομάδας “Πρωτοβουλία: Τα Ειδικά Μαθήματα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επιλογή ζωής”.

Οι φορείς επισημαίνουν την τεράστια ανισότητα και αδικία που έχει προκληθεί σε σχέση με άλλους μαθητές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς αν και συναγωνίζονται για τις ίδιες θέσεις εισαγωγής, εν τούτοις υπόκεινται σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, μετακίνησης και εξεύρεσης διαμονής, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένων και των αυξημένων κινδύνων για την υγεία, οφείλει να παρέμβει ώστε οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων να πραγματοποιηθούν σε εξεταστικά κέντρα, στον τόπο κατοικίας των υποψηφίων. Δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των συνοδών τους, από τις μετακινήσεις και τους πιθανούς συνωστισμούς, τόσο κατά την διάρκεια της μετάβασής τους στα εξεταστικά κέντρα, όσο και κατά την διάρκεια εξέτασής των μαθητών σε αυτά. Επιπλέον θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, το κόστος στο οποίο υποβάλλονται γονείς και παιδιά κατά την μετάβασή τους στην Αθήνα, όπως επίσης και την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης καταλυμάτων όσο διάστημα διαρκεί η εξέταση των μαθημάτων».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Βαρδάκης ζητά από την αρμόδια Υπουργό να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα των φορέων εν όψει και των Πανελληνίων Εξετάσεων.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συλλυπητήρια Αυγενάκη για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη

λευτέρης αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη:

«Είναι μεγάλη η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μίλτου Ανδρεανίδη, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι όλης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του καριέρα για τόσα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει με τη νέα γενιά, την οποία καθοδηγούσε ως team manager των Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και στους οικείους του».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΟΦΗ: Και επίσημα Νιόπλιας μέχρι το 2023

Βόλει: Τέλος από ΟΦΗ ο Φλαούνας

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη