Κρήτη

Ηράκλειο

Κλειστό αυτό το καλοκαίρι το Θέατρο των Αγρών...

θεατρο των αγρων

Με μια δημοσίευση, το Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά πράγματα της Κρήτης, ανακοίνωσε από την ιστοσελίδα του ότι μετά από 15 χρόνια συνεχούς καλοκαιρινής λειτουργίας, για φέτος το Καλοκαίρι δεν θα λειτουργήσει και θα παραμείνει κλειστό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θεάτρου των Αγρών

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνηθίζαμε να ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το Καλοκαίρι και να περπατήσουμε μαζί –πολιτιστικά- το δρόμο του .
Φέτος θα κάνουμε μια στάση. Θα καθίσουμε δίπλα σας να κοιτάξουμε όλα αυτά που έγιναν εδώ στο Θέατρο των Αγρών. Μαζί με εσάς τους χιλιάδες που ανηφορίσατε μέχρι το
Κυπαρίσσι για να γίνουμε μια παρέα και να γιορτάσουμε μαζί αυτό που εμείς εννοούμε ψυχαγωγία.
Και όλοι μαζί θα σταθούμε απέναντι σε νοοτροπίες που έχουν κάνει αντίπαλο τους τον πολιτισμό καθώς δεν μπορούσαν να χωνέψουν ότι κάποιοι «τρελοί» στα περίχωρα της μίζερης πολιτείας τους μπορούσαν να έχουν άποψη εδώ και πολλά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα (sic) του Ηρακλείου.
Θα μας βοηθήσει σ αυτό το …κοίταγμα, ευτυχώς ο καθαρός αέρας που φυσά στο Κυπαρίσσι. Γιατί υπάρχει και ο …άλλος αέρας. Ο αποπνικτικός. Αυτός της γραφειοκρατίας, της επίδειξης δύναμης και εξουσίας και των εμμονών κάποιων που δεν μπορούν να δουν το δάσος γιατί στο δέντρο στο οποίο ζουν, όλα είναι μίζερα τυπικά και βολικά για τα συμφέροντα τους…
Όμως το Θέατρο των Αγρών είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο και δεν έχει ανάγκη ούτε τις τρικλοποδιές τους, ούτε τους …καλοθελητές που ήχησαν συναγερμό όταν διαπίστωσαν ότι μια χούφτα άνθρωποι 15 χιλιόμετρα μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων τους χαλούσαν τη σούπα με το προαιρετικό αντίτιμο που καθιερώσαμε στην είσοδο μας!
Η πέτρα και το ξύλο που είναι φτιαγμένο του Θέατρο των Αγρών είναι υλικά που δεν εξουσιάζονται. Εξουσιάζονται όμως οι επιδοτήσεις που δε πήραμε ευτυχώς ποτέ… Ούτε η αγάπη σας με την οποία φτιάχτηκε το Θέατρο των Αγρών εξουσιάζεται.Εξάλλου η πέτρα και το ξύλο που είναι φτιαγμένο το Θέατρο των Αγρών είναι μακροβιότερα και από τον άνθρωπο… 
Και για να εξηγούμαστε.

Φέτος το Θέατρο των Αγρών δεν θα λειτουργήσει κανονικά όπως κάθε καλοκαίρι.
 

Κι αν διοργανώσουμε κάτι για την παρέα και το κέφι μας θα σας ενημερώσουμε.
Αν αναρωτιέστε τώρα πως φτάσαμε σ αυτή την απόφαση ρωτήστε αυτούς που σταθερά κτυπούσαν κάθε εκδήλωση μας κάτω από τη… μέση. Ακόμα και τη συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μας Ψαραντώνη δυσκολευτήκαμε να τελειώσουμε καθώς οι άνδρες της ΕΛΑΣ (τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι) ήταν έτοιμοι για άλλη μια φορά να μας συλλάβουν!
Οι μηνύσεις έπεφταν σύννεφο με έναν και μοναδικό στόχο. Το λουκέτο! 
Το λουκέτο σ ένα περιφερειακό Θέατρο που βρίσκεται σε μια περιοχή υποβαθμισμένη και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα αστυνομικά δελτία τύπου και αποτελούσε τον μοναδικό πνεύμονα ψυχαγωγίας και πολιτισμού. 
Ακολούθησαν υπάλληλοι με σφραγίδες που εκτελούσαν επιλεκτικές εντολές λες και η νομιμότητα είχε εξαντληθεί στην πόρτα του Θεάτρου των Αγρών.
Αλήθεια οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του δήμου Ηρακλείου τι ακριβώς έχουν κάνει με τις δικές τους άδειες λειτουργίας στους χώρους όπου προσφέρουν πολιτισμό;
Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε η αιτία να χαλάσει ένα μέρος από το φετινό πολιτιστικό πανηγύρι στην πόλη… Αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και να μην έχεις φροντίσει πρώτα την νομιμότητα του …οίκου σου.
Ούτε θα ξαναπούμε για την ΑΕΠΙ που πληρώθηκε από εμάς στο έπακρο. 
Θα πούμε μόνο ότι όλη αυτή η κακομοιριά. Όλη αυτή η γραφειοκρατία για να αποκτήσει το Θέατρο των Αγρών τις «νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας» μας κούρασε. Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να οργανώσουμε φέτος οτιδήποτε χωρίς όρεξη και το κέφι της δημιουργίας, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τους «κυνηγούς» μας οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα …
Κατέχοντας πλέον τη άδεια λειτουργίας ως Θέατρο λέμε φέτος να ξεκουραστούμε ευχαριστώντας παράλληλα κάποιες από τις υπηρεσίες που στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν στην απόκτηση της. Επίσης να ευχαριστήσουμε κάποιους από τους δημόσιους λειτουργούς που στις αλλεπάλληλες μηνύσεις που έγιναν σε βάρος μας είδαν την ουσία και όχι το γράμμα του νόμου.
Πάνω απ όλα όμως ευχαριστούμε εσάς που ερχόσασταν στο Θέατρο των Αγρών για να μοιραστείτε μαζί μας την ψυχαγωγική μας περιπέτεια και που ξέρουμε ότι ίσως να σας λείψουμε.
Υποχρέωση μας, σε σας που μας στηρίζετε, είναι να ξαναβρεθούμε γι αυτό και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Μαζί εξάλλου έχουμε καταφέρει πολλά και γι αυτό στα 15 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου των Αγρών δεν έχουμε μετανιώσει για ότι έχουμε κάνει.
Καλή αντάμωση 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ