Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

δημος μαλεβιζίου

Μια γιορτή με μηνύματα ζωής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου θα συμμετέχουν έντεκα τοπικά μουσικά συγκροτήματα, 18 πολιτιστικοί σύλλογοι και τρεις σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Πρόκειται για την εκδήλωση “Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις” που διοργανώνεται από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με τη συνεργασία του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου. Πριν την εκδήλωση συγκεκριμένα από τις 19 ως τις 21 Ιουλίου η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ θα περιοδεύει σε όλο το Μαλεβίζι ενημερώνοντας τους πολίτες.

 

ΚΕΘΕΑ
ΚΕΘΕΑ

Τη βραδιά της εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 7 θα παρουσιαστεί δράση από τη Συμβουλευτική Ομάδα Εφήβων με θέμα: “Όταν ο ιστός γίνεται πλέγμα”. Στις 9 θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από 11 τοπικά συγκροτήματα ενώ θα προσφερθεί σε όλους βραστό με γαμοπίλαφο από το Δήμο Μαλεβιζίου και εδέσματα από 21 Πολιτιστικούς και συλλόγους γονέων του Μαλεβιζίου. Oι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς ενώ οι σύλλογοι στηρίζουν ηθικά και εμπράκτως την εκδήλωση και το προγράμματα της στεγνής απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

'Οπως όλες οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ η εκδήλωση δεν περιλαμβάνει αλκοόλ δείχνοντας και έμπρακτα ότι οι Κρητικοί μπορούν να γλεντήσουν και χωρίς αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ προσεγγίζοντας για άλλη μια φορά την κοινωνία καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν. Παράλληλα ευχαριστεί το Δήμο Μαλεβιζίου, τους Συλλόγους και τα Μουσικά σχήματα που με την πρώτη επαφή δήλωσαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια.

Τα μουσικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι:

*Γιάννης Βουμβουλάκης λύρα, Μύρος Χαιρέτης λαούτο, Μιχάλης Δραμουντάνης λαούτο

*Δημήτρης Βερεράκης λύρα, Έκτορας Αγγελιδάκης λαούτο

*Γιώργος Γιανναδάκης λύρα, Έκτορας Κυριάκου λαούτο

*Κώστας Δαφέρμος λύρα, Μιχάλης Τιτάκης λαούτο, Μιχάλης Τσικλάκης κιθάρα

*Γιώργος Δρακογιαννάκης λύρα με λαούτα από τους συνεργάτες του

*Μιχάλης Καλλέργης λύρα, Μανούσος Καλλέρης λαούτο, Μανούσος Καλλέργης λαούτο

*Κώστας Μακρυδάκης λύρα, Απόστολος Φραγκιαδάκης λαούτο, Στέλιος Τιτάκης λαούτο

*Γιώργος Σκουτέλης λύρα με λαούτα από τους συνεργάτες το

*Νίκος Σκουτέλης λύρα, Μανώλης Σημαιάκης λαούτο

*Γρηγόρης Στρατήγης λαούτο, Μανώλης Γιαμαλάκης λύρα, Λευτέρης Χριστοδουλάκης λαούτο

*Απόστολος Φραγκιαδάκης λαούτο

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που στηρίζουν την εκδήλωση είναι:

Αηδονοχωρίου, Αγίας Μαρίνας Τσαλικακίου, Αστυρακίου, Γαζίου, Γωνιών, Δαμάστας, Εργατικών Κατοικιών Πολύδροσου, Καλεσσών, Καμαριώτη, Κεραμουτσίου, Κορφών, Κρουσώνα, Μαράθου, Μονής Ροδιάς, Σάρχου, Τυλίσου, Φόδελε

Οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων που στηρίζουν την εκδήλωση είναι:

Γυμνασίου Γαζίου, Γυμνασίου Τυλίσου, Λυκείου Γαζίου

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μόνο με καθήμενους και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για περιορισμό της covid - 19.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Λουκέτο σε οίκο ανοχής και πρόστιμα σε εργαζόμενες

Νέος κατώτατος μισθός: Την επόμενη Δευτέρα η απόφαση

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER